Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Et uvanlig syn i Nydalen

Høy på fortauet og store, sterke hester på Gullhaug torg er ikke dagligdags. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Et glimt av gamledager i Nydalen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.04.2017 kl 14:07

NYDALEN: Bilene erstattes med hester i Nydalen. I alle fall for en dag!

1. april var det dette skuet som møtte folk i Nydalen. Det var nok langt vanligere å se arbeidshester her da Nydalen ble industrialisert midt på 1800-tallet.

Hest og kjerre i Nydalsveien! Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Det var Nydalen Gårdeierforening og Avantor som inviterte til tur med hest og kjerre, helt gratis var det også, den første lørdagen i april.

På Gullhaug Torg ble det dessuten fremført musikk av Nora Konstanse. Og hestene, de tok med passasjerene opp til Gjerdrums vei 10A, der Randi og hennes Rause Retter kunne by på lefsesteking og kanelsnurrer.

Ifølge arrangøren er det snille og gode hester fra Alna Ridesenter som er leid inn for anledningen. Det var lørdag et tilsvarende arrangemenet på Lilleborg, litt lenger nedover Akerselva. Det blir nye muligheter for hest- og kjerre-kjøring lørdagene 6. mai og 3. juni.

Hvordan så det ut i Nydalen, da hestene var flere, og før området ble fylt med boliger, BI og tusenvis av kontorister? Det kan du lese om, og se historiske bilder av, her!

Og her kan du lese historien om Christiania Spigerverk: Lagde spikere i 155 år

En mann som satte sitt preg på det gamle Nydalen, og som har satt navn på deler av området i dag, er Gunnar Schjelderup. Men hvem var han? Det gir vi deg svaret på her!

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...