Nordre Aker Budstikke

Må leie inn vektere:

Etter stengetid ødelegges, festes, drikkes og røykes det i barnehagene

Det fortelles om hærverk, tagging og festing i flere barnehager i Nordre Aker. Foto: NORDBERG BARNEHAGE

Flere barnehager i bydelen har blitt utsatt for hærverk over lengre tid. Nordberg barnehage bruker nå Nokas-vakthold, for å hindre festing og ødeleggelser på området.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.08.2018 kl 08:13

NORDRE AKER: Tidligere denne uken fortalte Nordre Aker Budstikke om hærverk og forsøpling i barnehagene Havnabakken og Hansemyra. Blant annet har barnehagene blitt utsatt for tagging, i tillegg ble grillhytta i Havnabakken ødelagt sist helg, døra til hytta ble revet av.

Grillhytta i Havnabakken barnehage ble ødelagt sist helg, døra ble revet, hytta var låst. Foto: Foto: HAVNABAKKEN BARNEHAGE

I etterkant av saken i lokalavisa onsdag, har det kommet opplysninger om at det er enda flere av bydelens barnehager som har blitt utsatt for hærverk. Ved Nordberg barnhage har de også måtte engasjere vektere:

– I Nordberg og Korsvoll barnehageområde har det siste året vært utfordringer i forhold til at barnehagens uteområde blir brukt av ungdommer på ettermiddag og kveldstid. Dette øker på våren og sommeren, og avtar ved skolestart når det blir kaldere i været, forteller styrer i Nordberg barnehage, Trine-Lise Jensen.

Det skjer mye tagging i barnehagene. Foto: NORDBERG BARNEHAGE


Hun forteller om hærverk, tagging og forsøpling i barnehagen.

– Når vi kommer i barnehagen på morgenen, er det tydelig at det har vært folk der etter stengetid. Vi finner tomme ølbokser, sneiper og annen søppel. Etter det de erfarer, er det snakk om barn og ungdom i alderen 13-18 år. Barnehagene i Bydel Nordre Aker har gode rutiner for sikkerhetssjekk av uteområdet, som vi utfører hver morgen. Nordberg barnehage har i tillegg hver kveld vakthold fra Nokas for å redusere og forebygge skadeverk.

Barnehagestyreren fortsetter:

- Vi vil gjerne at utelekeplassene våre skal være til glede for befolkningen utenom barnehagenes åpningstid, men vi synes det er trist når det medfører forsøpling og hærverk på barnas områder. Vi vet jo ikke om dette er bydelens ungdom, men håper at foreldre kan ta en prat med ungdommen sin om hvordan vi alle kan være med på å ta vare på nærmiljøet vårt.

På Haugensjordet barnehage er det hengt opp oppfordring om å rydde opp, etter bruk av barnehagens uteområde. Foto: HAUGENSJORDET BARNEHAGE

Haugensjordet

Haugensjordet barnehage ved Myrerjordet på Kjelsås forteller at de også har opplevd forsøpling og hærverk:

– Vi har hengt opp en oppfordring om å rydde opp etter seg, utenfor barnehagen. Vi vet jo ikke om det har hjulpet, men det har vært rolig de siste helgene. Derimot i slutten av mai ble barnehagens uteormåde brukt til festing av ungdommer. Det lå igjen knuste flasker og søppel. Noen hadde observert 10 ungdommer som var inne i barnehagen. Vi tok kontakt både med Engebråten skole og Trikkehallen for å gjøre de oppmerksom på dette, i tillegg til at vi kontaktet natteravnene i området, forteller styrer Britt Inger Stav.

Nordre Aker Budstikke har vært i kontakt med bydelsadministrasjonen:

– Det stemmer at noen av barnehagene våre har vært plaget med hærverk. Det har også vært et problem at bruk på kveldstid medfører forsøpling av utelekeplassene. Særlig har Nordberg barnehage vært utsatt, og vi har satt inn økt vakthold ved barnehagen. I tillegg til at vi har politi og Salto-nettverk generelt om disse forholdene, sier Trine K. Urholt, avdelingssjef for Oppvekst i Bydel Nordre Aker.

SaLTo

Det har ikke lykkes lokalavisa så langt å få en kommentar fra SaLTO - Samarbeidsmodellen til Oslo kommune og Oslo politidistrikt for å forebygge kriminalitet og rusmisbruk blant barn og unge - i saken

Erlend B. Helland, ruskonsulent for barn og unge i Bydel Nordre Aker, kjenner ikke til saken, men viser til SaLTo.

LES OGSÅ:

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...