Nordre Aker Budstikke

Etter to uker stengt var det mange som skulle kaste avfall

En halvtime etter åpning torsdag var det godt med kø inn til gjenbruksstasjonen i Kapellveien. Foto: Kristin Tufte Haga

1. april gjenåpnet de største gjenbruksstasjonene etter å ha holdt koronastengt i 14 dager.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.04.2020 kl 10:58

GREFSEN: Slik så det ut Kapellveien ved gjenbruksstasjonen på Grefsen torsdag i halv elleve-tiden.

Onsdag skrev Akersposten om lange køer ved gjenbruksstasjonene i Oslo vest; på Smestad og Bygdøy.

Også ved gjenbruksstasjonen i Nordre Aker, i Kapellveien på Grefsen, har det vært stort trykk etter gjenåpningen onsdag. På formiddagen 1. april var det stor pågang av privatbiler med tilhengere med hageavfall inn til stasjonen, forteller en leser.

Torsdag er det dette synet som møter Nordre Aker Budstikkes utsendte.

Grefsen gjenbruksstasjon 2. april kl. 10.30. Foto: Kristin Tufte Haga

Foreløpig er det bare kø i innkjørselen, men antallet biler som venter på å slippe inn er lang.

Stengte 18. mars

Det var for å hindre smittespredning av koronaviruset covid-19 at alle Oslo kommunes gjenbruks- og hageavfallsstasjoner stengte fra og med 18. mars.

– Den tida har vært brukt godt, og nå har vi funnet en løsning som gjør at vi likevel kan holde åpent. Kapasiteten på gjenbruksstasjonene blir lavere enn før stengingen, og åpningstidene blir kortere, sa byråd for miljø og samferdsel Arild Hermstad (MDG) tidligere i uka.

1. april gjenåpnet de bilbaserte gjenbruksstasjonene på Grefsen, Grønmo, Haraldrud, Smestad, Ryen og Bygdøy hageavfall.

I første omgang er de åpne mandag til fredag klokken 10:00-17:00. Alle minigjenbruksstasjoner er fortsatt stengt.


Gjenbruksstasjonene holder stengt i helgene, og i påskeuken er det åpent mandag til onsdag. Også 2. påskedag vil det være stengt, ifølge Renovasjonsetatens nettsider.

Få slippes inn av gangen

– Jeg har tillit til at folk respekterer smittevernrådene, slik at vi ikke trenger å begrense tilgangen igjen. Mange bruker tiden hjemme til å rydde og trenger et sted å levere avfallet sitt. Samtidig skal vi ivareta tryggheten til både kunder og ansatte, sa byråden.

For å overholde reglene om avstand mellom mennesker inne på stasjonene, kan bare noen få biler slippes inn av gangen. Kommunen advarte om at konsekvensen av dette kunne bli lange køer.

Oslo kommune håpet besøkende har tålmodighet og tar hensyn til disse reglene, og oppfordret alle til å vurdere hvor viktig det er å levere avfallet akkurat nå.


For å begrense antall kunder totalt, er det inntil videre kun privatpersoner fra Oslo og næringskunder som kan levere avfall. Dette kontrolleres med GjenbruksID.

– Kom godt forberedt

Det iverksettes risikoreduserende tiltak ved at all ombruksaktivitet holdes stengt, det blir ikke salg av Oslokompost for å begrense kontakt og for å unngå bruk av betalingsterminaler, og det skal holdes god avstand, minst to meter, mellom kunder og ansatte til enhver tid. Gjenbruksstasjonene tar heller ikke imot ting til ombruk inntil videre.

Det er viktig at alle som kommer til stasjonene er godt forberedt slik at besøket tar kortest mulig tid, informeres det på kommunens nettside.

Alt avfall må være sortert på forhånd og i henhold til leveringsbetingelsene til den enkelte stasjon.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...