Nordre Aker Budstikke

Skuffet bandyklubb:

– Få isen på plass først, og ta diskusjonen etterpå!

Ikke is på banen ved NIH, og det blir trangt om plassen på Berg-banen, forteller bandyklubben. Foto: ULLEVÅL BANDY

Oppfordrer idrettsklubben. – Når tomten er satt av til skøytebane, så er det helt absurd å la uenigheter hindre at skøytebanen blir brukt til skøytebane, sier en oppgitt Erik Sauar i Ullevål Bandy.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.11.2018 kl 18:53

ULLEVÅL: Ullevål Bandy fortviler over situasjonen, foreløpig er det ikke skøyteis ved Norges Idrettshøgskole (NIH).

Klubben forteller at Bergbanen ved Ullevål allerede har sprengt kapasitet. Grunnen til at det ikke nå er skøyteis ved NIH, slik det tidligere år har vært, skal etter informasjon fra bandyklubben være at interne forhandlinger ikke er i mål, mellom idrettshøyskolen og bandyforbundet. Og at prisen for leie skal også være økt, sammenlignet med fjoråret.

– Ullevål Bandy har rekruttert bra de siste årene og dessuten bygd opp flere årsklasser med jenter. Hele treningskabalen er basert på bruk av både banen på NIH og Bergbanen. Mange barn og unge på Ullevål bandy får dermed ikke trent som ønsket og planlagt. Vi lever jo med dette problemet allerede og må avlyse treninger, forteller Erik Sauar i klubben.

Blant annet betyr kun en isbane til disposisjon også 35 i hver garderobe ved Berg-banen, i garderobe beregnet til under halvparten, og 70 barn og unge samtidig på Berg-isen - seks lag.

– Fortsetter dette - uten is ved NIH - blir det rundt 20 gutter på hvert av åtte årskull og tilsammen 40 jenter som rammes, og i snitt vil de miste en trening i uka når kampene nå begynner.


Det kan bli trangt i garderoben ved Berg-banen fremover. Foto: ULLEVÅL BANDY

Behov og bruk

Lokalavisa tok kontakt med NIH i saken:

– NIH har gjennom svært mange år driftet kunstisen i et samarbeid med Oslo- og Akershus bandyregion (OABR), og har siden 2009 hatt en gjeldende samarbeidsavtale som fornyes årlig. Hovedelementet her er at NIH prepper og brøyter banen i skolens åpningstid, mens OABR gjør tilsvarende utenom skolens åpningstid. Dette innebærer også at partene disponerer isen i periodene man har preppeansvaret, forklarer eiendomssjef Frode Sagedal.

Han fortsetter:

– NIH har ikke hatt noe ønske om å endre betingelsene i samarbeidsavtalen ut over konsumprisindeksregulering. OABR har imidlertid ikke ønsket å signere avtalen fordi deres behov og bruk har endret seg. Dette fikk vi først vite om 23. oktober. Vi har nå avtalt et møte tirsdag 13. november med OABR for å diskutere veien videre, legger han til.

2. januar?

Og kanskje blir det ismangelen ved NIH langvarig.

– NIH planlegger nå for å ha klar skjøyteis til skøyteundervisningen som vi starter opp 2. januar. Resultatet av møtet med OABR den 13. november vil være avgjørende for om vi vil endre på planene, sier Sagedal videre.

Bandy er populært - her fra Bergbanen. Foto: ULLEVÅL BANDY

Halvering

Sauar i Ullevål Bandy frykter for halvering av sesongen:


– Hvis NIH ikke åpne før 2. januar, har de i praksis halvert issesongen vår fra 4 til 2 måneder. Da nekter NIH veldig mange barn og ungdom tilgang til organisert trening, pluss at hele nabolaget mister en viktig vinteridretts-arena. Bare nå ved åpningen av Bergbanen med skøytedisco og intern-cup hadde vi 1000 barn og ungdom på banen på én dag. Hva skal vi med et NIH som hindrer og nekter idrett og fysisk utfoldelse?

Spør en oppgitt Sauar.

Han fortsetter:

– Når tomten er satt av til skøytebane, så er det helt absurd å la små uenigheter om et driftsbudsjett hindre at skøytebanen blir brukt til skøytebane, men bare ligger død. Få isen på plass først, og ta diskusjonen etterpå, oppfordrer en oppgitt Erik Sauar i Ullevål Bandy.

Nordre Aker Budstikke har også forsøkt å få en kommentar fra bandyforbundets kontakt i saken, men har så langt ikke lykkes.


Lokalavisa følger saken.

LES OGSÅ: Hvem synes du bør bli Årets Navn og Ildsjel i Nordre Aker 2018?

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...