Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Fabian tilbake til Kjærlighetsberget

Som i fjor var ordføreren med på å felle Rotterdam-juletreet ved Kjærlighetsberget, rett inn turveien på Kjelsås.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.11.2013 kl 13:13

KJELSÅS: Tirsdag denne uken var de igjen samlet for å felle juletreet til Rotterdam, ved "Kjærlighetsberget", ordfører Fabian Stang med følge.

Blant annet med Rotterdams viseordfører for oppvekst og utdanning Hugo de Jonge, Deputy Head of Mission ved Nederlands ambassade i Norge Harry de Wit og sjømannsprest i den Norske sjømannskirken i Rotterdam, Dagfinn Skogøy.

Maridalen skole underholdt

Men ikke minst også med elever fra Maridalen skole, som underholdt med fine julesanger til skogskaffe og enkel servering av Bymiljøetaten.

- Vi gleder oss til å synge for ordføreren, tror ikke det blir skummelt. Jeg har truffet ham før en gang, og han er veldig hyggelig, sier Lill-Eirin.

Se video av de syngende elevene her!

You need a browser that can handle Iframes to be able to view this page.

Sara og Lotte - med nederlandsk far - har tenkt til å slå av prat med den nederlandske viseordføreren.

- Kanskje vi skal si at vi håper han får et fint juletre? smiler søstrene, og legger til "Fijne Kerstdagen" - God jul!

LES OGSÅ: Fikk fotballdrakt av den nederlandske ordføreren

Ordfører Fabian Stang er på plass, og klar til åpningstalen.

- Blir du ikke litt lei av å være med på å felle alle disse juletrærne?

- Nei absolutt ikke! Dette er en veldig hyggelig tradisjon og gir uttrykk for et godt vennskap.

Julestemning på is

- Men du er vel allerede i julestemning da?

- He, he, nei prøver å legge den på litt juleis til Sølvguttene har sunget julen inn, smiler ordføreren, som hadde med seg «bøffer» til alle barna - med kart over byen på.

- Så går dere dere ville, kan dere bare titte på bøffen, så finner dere nok frem, sa Stang.

Juletreets historie

Juletreet til Rotterdam ble første gang sendt fra Oslo i 1950, og har sin bakgrunn i de tradisjonelle båndene mellom de to byene. Rotterdam er en av verdens viktigste havnebyer, og Norge har tradisjonelt vært blant de største sjøfartsnasjonene.

Rotterdam ble hardt rammet under annen verdenskrig. Etter krigen ønsket Oslo dels å markere vennskapsbåndene mellom våre to byer, og dels å gi litt lys og varme til en by som var blitt rammet svært hardt - og sendte derfor juletre. (Kilde: Oslo kommune/Bystyrets sekretariat)

Årets tre er en rundt 50 år gammel norsk gran og måler 19 meter på rot.

Fredag 20. desember tennes juletreet foran rådhuset i Rotterdam.

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...