Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Fakkeltog hit på nyttårsaften

Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE/KORSVOLL VEL

Med vardetenning, sang og musikk. Bare å bli med!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.01.2017 kl 11:07

KORSVOLL: Tradisjonen tro, for 17. året på rad så arrangeres fakkeltog til Tyskertoppen på Korsvoll, nyttårsaften.

– Siden 1999 har Korsvoll IL bygget og tent en varde på Korsvolltoppen. Det gamle varselet om krig er blitt et tegn på samhold og et ønske om fred og fellesskap, sier Steinar Bakken, nestleder av Korsvoll Vel.

Det er Korsvoll IL som er arrangør av tradisjonen.

Fakkeltog til Korsvolltoppen og vardetenningen går kl. 1615 fra følgende steder nyttårsaften.

  • Tåsen T-banestasjon (nord) Rute: Tåsenveien - Carl Kjelsens vei
  • Skibakkveien/Maridalsveien Rute: Skibakkveien - Tåsenveien - Hansemyrveien - Fjellstien - Korsvollbråtan
  • Rimi Maridalsveien Rute: Skjoldveien - Åmotveien
  • Grindasletta - Rute: Peder Ankersvei - Langmyrveien - Havnabakken - Carl Kjelsens vei
  • Nordberg kirke Rute: Peder Ankersvei - Carl Kjelsens vei

– Fakler selges på forhånd, på oppmøtestedet og underveis. Alle kan delta, uansett hvor du bor, forteller Bakken videre.

Klokken 17.00 er det vardetenning, sang og musikk.

Tradisjonen tro - fakkeltog nyttårsaften til Tyskertoppen. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

I fjor holdt Thomas Dugstad Gerhardsen, da 11 år, den årlige nyttårstalen på Tyskertoppen. Med litt hjelp fra mamma Marte, så ble det en riktig så fin tale til de fremmøtte, og som Nordre Aker Budstikke gjerne deler igjen med leserne.

Kjære alle sammen!

Jeg håper dere har hatt en fin jul. At dere har fått mye god mat og er fornøyd med gavene, og at dere ikke har spart på godteriet.

Det er en fin tradisjon at vi samles her på Korsvoll på nyttårsaften. Selv om vi bor i Norges hovedstad, føles det litt som om vi bor på et lite tettsted der vi kjenner mange.

Nyttårsaften feirer vi at ett år er slutt, og at et nytt år begynner. I 2015 har det skjedd mye, både store og små ting:

Norge vant nesten alt som kunne vinnes på ski. Verdens ledere ble enige om en klima-avtale i Paris. Det er veldig bra, og nå må de skynde seg å stoppe drivhuseffekten slik at vi får skikkelige vintre igjen Norge vant VM i håndball

Vi får endelig nye og bedre kunstgressbaner på korsvoll, og årets olabilløp var
igjen en stor suksess.

I 2015 ble mange mennesker rammet av meningsløs terror. De fryktelige
angrepene i Paris minnet oss om vår egen tragedie 22 juli i 2011. På Utøya var
ofrene også ungdommer som var sammen på tvers av kultur, etnisitet og
religion.

Terroristen Breivik og terroristene i Paris hadde samme mål, de vil ødelegge
flerkulturelle felleskap der vi lever godt sammen selv om vi er forskjellige og
tror på forskjellige ting.

Det vi kommer til å huske mest fra 2015 er nok likevel de hundretusener av
mennesker som flyktet fra krigen i Syria. Mange dro fra alt de hadde, mange døde på veien.

Tusenvis av mennesker, også barn, druknet i middelhavet i forsøket på å komme seg over til Europa og trygghet.

Da det var krig i Norge var det mange som flyktet til andre land. Også kongen vår var flyktning. Heldigvis var det andre land som tok imot oss.

En av de mest berømte nordmennene i verden er Fridtjof Nansen. Ikke bare fordi han var førstemann på nordpolen, men fordi han hjalp tusenvis av flyktninger etter første verdenskrig og ble verdens første høykommisær for flyktninger.

Norge har en viktig historie når det gjelder å hjelpe flyktninger. Og de første flyktningene som kom hit fra Syria ble mottatt med varme og åpne armer.
Nå har det blitt kaldere. De som ikke vil hjelpe har blitt flere og de snakker høyere med harde ord om dem som trenger hjelp.

Både i Sverige og Norge har noen tent på husene der flyktningene skulle bo. Alle vi som vil at Norge skal være et land som bryr seg må stå sammen og gjøre det vi kan.

I natt går vi inn i et nytt år. Vi vet ikke hva 2016 vil bringe. Noe kan vi gjette på at Norge kommer antagelig til å fortsette å vinne det meste som er å vinne på ski, og det er grunn til å tro at neste års olabilløp også blir veldig bra.

Politikerne kommer til å fortsette å forsøke å løse klimakrisen. Vi vet at flere tusen flyktninger skal starte nye liv i Norge. Her i vår bydel skal det bosettes 62 flyktninger neste år.

Det vil være både voksne og barn, kanskje nye klassekamerater. For dem blir 2016 et spesielt år med usikkerhet og håp. Det er vårt ansvar at de føler seg velkomne her oss hos.

Jeg håper og tror at 2016 blir et bra år for alle her på Korsvoll. Jeg håper vi snart får snø, at det ikke regner på 17 mai og at alle har noen å være sammen med.

Godt nytt år!

Tyskertoppen

I løpet av andre verdenskrig - under okkupasjonen - bygde tyskerne en rekke militære anlegg, og som det også finnes spor etter på Tyskertoppen. Blant annet hadde tyskerne installert luftvernstilling der på plassen fra 1943 til 1945.

Les også:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...