Nordre Aker Budstikke

Faktisk et gresskirenn!

- Veldig mye av svingteknikken er lik og det er derfor overføringsverdi, ifølge Knut Røsjorde i alpingruppa.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 09.09.2019 kl 21:37

TROLLVANN: Gresski er en skiidrett som foregår på gress og ikke på snø. Som i alpin skiidrett har utøverne slalåmstøvler som er fastspent på skiene, og det brukes skjærende svinger - carving. Skiene som brukes i konkurranser i gresski er korte med bånd som ruller. Sving foregår ved å vinkle skiene slik som i alpint. Ploging og skrensing er ikke mulig, leser vi på Wikipedia.

I helgen var det faktisk gresskirenn i Trollvann, i regi av Kjelsås ILs alpingruppe - og med kjelsåsalpinister:

– Gresski var en aktiv idrett på 80-tallet i Norge, men døde etterhvert ut. Det har fortsatt som en aktiv sport i andre deler av verden, spesielt i mellom og sør-Europa og i Japan. Truls Jørgensen i gresski.no har jobbet i mange år for å fremme gresski i Norge. Han var i kontakt med Kjelsås Alpin sin hovedtrener Kasper Sjøstrand i våres, og det ble lagt inn gresski som en del av opplegget for Kjelsås alpinister. Både for variasjon og for å kunne trene på ski utenom snøsesongen, forteller Knut Røsjorde i alpingruppa i Kjelsås IL.

– Mye av svingteknikken er lik og det er derfor en overføringsverdi, legger han til.

Fra Tsjekkia til Trollvann

Variasjon er også en viktig del av Kjelsås Alpin sin sportslige plan:


– U14 og U16 gruppene har gjennomført noen treninger med gresski før og etter sommeren. På forespørsel fra gresski.no arrangerte Kjelsås Alpin et renn lørdag 7. september.

Det var også en utøver fra Kjelsås som reiste til junior-VM på gresski i Tsjekkia i sommer, Noah Sjøvik Røsjorde, men han ble skadet under trening i forkant.

– Mannen bak grasski.net og tidligere world-cup løper på gresski, Martin Stepanek, kom fra Tsjekkia sammen med mangedobbel juniorverdensmester, leder av World Cup 2019 - Martin Bartak fra Tsjekkia. Martin kom med tips og råd til de som stilte opp på rennet og kjørte også selv. Vi var uheldige med været, denne gangen deltok kun kjelsåsløpere. Vi tror det er første gresskirenn i Norge på bortimot 40 år. Kjelsås ser på dette som en god aktivitet å legge inn i treningen til vinteren og løperne hadde det gøy. De har prøvd noen ganger på trening før rennet.

Europacup

Wikipedia står det også følgende: I 1971 ble det startet europacup, og fra 1979 arrangerer Det internasjonale skiforbundet (FIS) verdensmesterskap annethvert år. I 2000 ble europacupen erstattet med verdenscup i gresski. Det arrangeres renn i disiplinene slalåm, storslalåm, super-G, superkombinasjon og parallellslalåm.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...