Nordre Aker Budstikke

Søkertallene klare:

Dette er Oslos mest og minst populære skoler

Blindern videregående skole er mest populær av Oslos skoler som har flere plasser enn søkere på linje for studiespesialiserende. Foto: Christian Fredrik Borg

En av de lokale videregående-skolene har Oslos nest høyeste andel søkere i forhold til plasser.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.03.2021 kl 20:19

BLINDERN / NYDALEN: Søkertallene til videregående opplæring i Oslo for neste skoleår ble nylig klare.

Totalt søkte 20.184 fra Oslo om plass i videregående opplæring. Det omfatter både skole og bedrift og er en økning på 908 fra i fjor, skriver Utdanningsetaten på nettsidene sine.

Tallene, som er foreløpige, viser at det er en liten nedgang i antall søkere til yrkesfag i Vg1. Reduksjonen er fra en andel på 27,3 prosent til 26,3.

Det er kun de kommunale videregående skolene i Oslo som er inkludert i søkertallene.

Toppidrett populært

Innenfor de fem studieforberedende utdanningsprogrammene har hundre flere enn i fjor med ungdomsrett søkt. Utdanningsetaten opplyser at andelen som søker studieforberedende Vg1, er økt fra 72,7 til 73,7 prosent.


«Vg1 studiespesialisering og Vg1 kunst, design og arkitektur har økt søkning, mens Vg1 medier og kommunikasjon, Vg1 idrettsfag og Vg1 musikk, dans og drama har redusert søkning», skriver etaten.

På vanlig studiespesialisering er det 3469 søkere, som er en økning på 295.

Nydalen videregående er en av tre skoler i Oslo som tilbyr studiespesialisering med toppidrett. Totalt er det 318 søknader om plass med toppidrettstilbud i Oslo, en økning på 46 fra i fjor. Det omtaler Utdanningsetaten som en «meget god oppslutning».

Nest mest populær

Kuben er den mest populære skolen med studiespesialisering i Oslo - målt i antall plasser i forhold til søkere. Med 247 søkere til de 128 plassene er det 1,9 søkere til hver plass. Det er desidert høyeste i Oslo.

Nydalen videregående følger etter som nummer to. Her er det 1,5 søkere om hver av de 165 plassene. Elvebakken er nummer tre, rett bak Nydalen, og har også 1,5.


Blindern er nummer 12 av Oslo-skolene. Det er 0,97 søkere til hver plass. Blindern har høyest andel søkere av skolene som har færre søkere enn plasser.

Totalt er det 22 kommunale skoler som tilbyr studiespesialisering i Oslo.

Persbråten, Hersleb og Ulsrud har færrest søkere i forhold til plasser. De har henholdsvis 0,18, 0,16 og 0,08 søkere for hver plass.

Tallmateriale: Utdanningsetaten / Grafikk: Christian Fredrik Borg

Blindern

Totalt er det 863 søkere på de 844 plassene ved Blindern videregående skole. Det omfatter også søkere til andre-, og tredjeklasse. Alle, også de som går i førsteklasse på skolen, må søke om plass for neste skoleår.


Søkere til det siste året av IB, International Baccalaureate Diploma Programme, inkluderes ikke i oversikten over antall søkere.

Til det første året med studiespesialisering på Blindern, høstens nye elever i videregående, er det 261 søkere til de 268 plassene.

Skolens IB-linje har 74 søkere til førsteklasse. Det er imidlertid kun én klasse, og dermed ligger det an til kamp om de 32 plassene.

Nydalen

På Nydalen videregående skole har 1285 søkt om plass neste skoleår. Skolen kan tilby 964 av dem å bli elev.

Skolens linje for helse- og oppvekstfag har 133 søkere, men bare plass til 82.


54 har søkt plass på salg, service og reiseliv. Totalt er det 65 plasser i de fire klassene til høsten.

Nydalen videregående skole har også en linje for tilrettelagt opplæring. Der er det 17 søkere og 20 plasser.

Nydalen videregående skole. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (Arkivfoto)

Størst kamp er det om plassene på linja for studiespesialisering. 246 av de som nå går i 10. klasse ønsker å kapre en av de 165 plassene fordelt på fem klasser.

Ønsker man studiespesialisering med tilrettelegging for toppidrett, er det mulig å søke om inntak basert både på ferdigheter og skolekarakterer. Det har 115 gjort. Nydalen har imidlertid kun 32 toppidrettsplasser.

Etter planen skal resultatet fra den første inntaksrunden til videregående skole være klar og tilgjengelig for søkerne rundt 7. juli.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...