Nordre Aker Budstikke

Familien kom over en spesiell plante i hagen

Den spesielle planten korsvollfamilien oppdaget i hagen. Foto: Privat

– Det er en hampeplante, altså hva vi botanikere kaller Cannabis sativa, mener Even Woldstad Hanssen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 18.08.2020 kl 10:23

KORSVOLL: Familien på Korsvoll oppdaget denne planten i hagen i dag, på komposthaugen:

– Jeg ble oppmerksom på planten, som jeg ikke har sett her før. Vi mistenkte at det kunne være en cannabis-plante. Det som er sikkert at det ikke er vi som har plantet den, sier moren i familien, familien ønsker ikke navnet i avisen.

Cannabis sativa

Even Woldstad Hanssen, botaniker, er ikke i tvil, etter å ha sett dette bilde av planten i hagen på Korsvoll:

– Det er en hampeplante, altså hva vi botanikere kaller Cannabis sativa. Jeg skriver bevisst hamp, fordi dette er en av verdens nyttigste planter som gir fiber, olje, frø osv. Det finnes utallige former, såkalte kultivarer eller sorter. Noen inneholder høyere konsentrasjon av narkotiske stoffer og kan brukes til marihuana - blomster, blader - eller til å utvinne hasj - harpiks og olje, sier Woldstad Hanssen til Nordre Aker Budstikke.

Even W. Hanssen, biolog. Foto: Utlån/Gry Støvind Hoell.


Han forklarer videre:

– Det jeg mener å si er at langt fra alle hampplanter er hasjplanter, men det kan forekomme. Politiet ville nok ta på seg hansker og fjernet denne for destruksjon. De ville understreke at det er forbudt å dyrke, oppbevare og bruke narkotiske planter. Likevel kan planta være like uskyldig som valmuefrøene på loffen.

Planten ble oppdaget på komposthaugen. Foto: Kristin Tufte Haga

Men hvor kan planten i hagen til korsvollfamilien komme fra?


– Den vokser ikke vilt i Norge, så noen - eller noe - må ha spredt den. Den kan for eksempel finnes i blandinger av fuglefrø som mange fôrer med på fuglebrettet. Det er selvfølgelig en liten mulighet for at noen har sådd eller plantet den med vilje.

Lokal i bydelen, biolog Arnodd Håpnes, mener også at dette ser ut som en cannabis-plante:

– Dette ser veldig ut som cannabisplante. Noen steder finnes de ville. Jeg husker at det ble funnet en ved Deichmann på Grünerløkka for noen år siden. Noen har faktisk kommet via poser med fuglefrø som folk har lagt på fuglebrettet, sier også Håpnes.

Planten ble oppdaget på komposthaugen i hagen på Korsvoll.kr!. Foto: Kristin Tufte Haga

Og planten blir nok ikke lenge i familien på Korsvoll:


– Den skal vi sørge for å destruere, understreker familien.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...