Nordre Aker Budstikke

Fant igjen katten Harald etter brannen – inne i huset

Katten var savnet etter brannen i Kjelsåsveien 51B mandag kveld. Foto: Karl Andreas Kjelstrup / Privat

Familien fant ikke igjen katten da de måtte evakuere huset som brant i Kjelsåsveien mandag kveld. Da de fikk komme inn igjen tirsdag, gjorde de et overraskende funn.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 31.08.2021 kl 14:12

GREFSEN: Mandag ettermiddag rykket nødetatene ut til Kjelsåsveien 51b, det brant i det gamle verneverdige bygget på adressen.

Brann- og redningsetaten var fortsatt på stedet tirsdagen formiddag. Huset har store skader, én person har fått noe røykskader og en annen har brannskader, ifølge politiet.

Tirsdag morgen var skadene etter brannen godt synlige på huset i Kjelsåsveien 51b. Foto: Kristin Tufte Haga

Familien Olafssen bor i første etasje og i kjelleren på bygget.

– Det var en forferdelig opplevelse, og det er det ennå. Vi rakk ikke få med oss noe særlig ut av huset, det gikk så fort. Vi hørte to brak og smell, og så var det mye røyk. Vi kom oss ut med det vi sto i, blant annet fikk jeg låne sko av naboen, sier Elise Marie Olafsson.


Slik ser Harald ut. Foto: Privat

Tidligere i dag fortalte hun til Nordre Aker Budstikke at familiens katt forsvant under evakueringen.

– Kjelleren ble full av vann, det var der katten var da brannen brøt ut. Men vi vet ikke om han har kommet seg ut. Brann- og redningsetaten har ikke funnet ham i huset. Kanskje har han blitt skremt og stukket for en stund, sa Olafsson som ønsket tips om noen hadde sett katten, som lyder navnet Harald.

Like etter at saken ble publisert, kan matmor bringe noen gode nyheter, midt i den ellers forferdelige situasjonen.

– Boligen ble frigitt nå. Og katten var i live inni huset. Den er veldig redd men i god behold, sier hun til Nordre Aker Budstikke.


Hvorvidt katten har vært inne i huset under hele brannen, eller kommet inn igjen etterpå, er uklart.

– Men den lå og gjemte seg inni et teppe på en stol under kjøkkenbordet. Den var veldig redd, fikk litt mat og så stakk den av. Den er utekatt til vanlig og blir nå ivaretatt av hyggelige naboer som sørger for mat og ly, sier Olafsen, og legger til at det var noen gledestårer hos matmor.

Selv må familien nå finne et alternativt bosted.

– Vi kan nok ikke flytte tilbake på lenge. Vi bor nå hos venner på Majorstua. Vi er svært takknemlige for all hjelp vi har fått så langt, sier hun.

Også syv fugler ble reddet ut av det brennende huset.


Slik så Kjelsåsveien 51b før brannen. Foto: Kjell Wilhelmsen (Leserbilde)

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...