
– Fantastiske fjes å komme tilbake til
Berg-rektor Yngvil Hestenes tror det ville tatt flere år å komme gjennom det digitale spranget som kom med koronaviruset.
Publisert: 17.07.2020 kl 09:41
SOMMERPRATEN: Siden Berg skole ble åpnet i 2014, har kapasiteten blitt bygget ut med ett trinn i året til 2019. Hele tiden har Yngvil Hestenes vært rektor på skolen som har kapasitet til 588 elever.
– Hva er du opptatt av for tiden?
– Jeg håper vi kan starte et nytt skoleår mest mulig normalt.
Norge og Danmark
– Hvilke planer har du i sommer, og har de blitt endret som følge av koronaepidemien?
– Jeg pleier å være mest i Norge om sommeren. Jeg skal en liten tur til Danmark for å hente hjem en datter som er ferdig å studere. Ellers skal jeg være på hytta på Onsøy ved Fredrikstad, forteller rektoren.
– Hva er ditt beste sommerminne?
– Det er alle somrene jeg har hatt ved sjøen på hytta. På skjærene og med båt og sjø, erindrer hun.
I tiden som kommer vil hun fortsette å utvikle skolen videre. Hun forteller at de er inne i en positiv retning med mye spennende og morsomt som skjer.
– Planen min er å videreføre det gode arbeidet som lærerne gjør og alt det fine elevene bidrar med. Det er øverst på lista.
Yngvil Hestenes' sommeranbefalinger
Bok:
– "Kvinnen som kledte seg naken for sin elskede" av Jan Wiese.
Sted i bydelen:
– Jeg er glad i Åpnet Bakeri på Damplassen.
Oppvokst på Nordberg
– Hva førte deg til bydelen?
– Jeg er oppvokst på Nordberg og har gått på Tåsen og Berg skole. Jeg var tidligere rektor på Smestad skole. Da Berg skole ble opprettet som ny, søkte jeg på rektorstillingen, og da kom jeg tilbake. Jeg er godt kjent i bydelen!
I likhet med resten av landets rektorer, var hun øverste leder ved skolen da koronakrisen stengte skolene. Hun roser ansattgruppa, som hun mener har vært fleksible og tilpasningsdyktige.
– De hev seg rundt og endret måten å drive undervisning på. Det var helt imponerende, hvordan de samarbeidet, drev undervisning som førte til at elevene fikk god opplæring selv om de var hjemme og de lærte av hverandre, sier Hestenes.
– Ville tatt flere år
– Vi har fått et digitalt løft, både elever og ansatte. Vi måtte virkelig utfordre oss selv på veldig mange måter. Jeg tror det ville tatt flere år å komme så langt som vi gjorde på de to månedene. Det er absolutt noe vi kan dra nytte av videre.
Hun tror erfaringer rundt hvordan elever har jobbet selvstendig og at noen har likt det bedre, er noe som kan tas med videre fra koronakrisen.
– Det var hyggelig å se hvor mye elevene satt pris på å komme tilbake. Det var fantastiske fjes å komme tilbake til. De var både spente og forventningsfulle og ønsket seg virkelig tilbake. Det var veldig hyggelig å se.
Til slutt kommer hun med en oppfordring til elevene før sommerferien:
– Les mye bøker! Hør på lydbøker eller la foreldrene lese for deg. Biblioteket vårt har jobbet for å låne ut flest mulig bøker før sommeren, så de skal ha mye å ta av. Samtidig har vi en leseaksjon gjennom sommeren, der elevene skal skrive opp alle bøkene de leser eller hører. Til høsten har vi en fellessamling der vi kårer vinnere og trekker ut premier, avslutter hun.
I sommer slår Nordre Aker Budstikke av en prat med ulike lokale profiler. I "Sommerpraten" blir du bedre kjent med de lokale fjesene, hva de skal i sommer og hvordan koronasituasjonen har påvirket dem.
Her kan du lese alle Sommerpratene!
Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke
Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!