Nordre Aker Budstikke

Får 130 millioner til 350 nye studentboliger her

SiO får 130 millioner til 350 nye studentboliger på Kringsjå. Her blokkene mot Sognsveien som sto ferdige i 2017. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Regjeringen har tildelt 600 millioner kroner til studentboligprosjekter som skal resultere i 1630 nye studentboliger – 350 av dem i Nordre Aker.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.03.2021 kl 09:26

KRINGSJÅ: I alt er det gitt støtte til 17 prosjekter fordelt på sju studentsamskipnader og én stiftelse, skriver regjeringen i en pressemelding.

Studentsamskipnaden SiO får 130 millioner kroner til bygging av 350 nye studentboliger på Kringsjå i Nordre Aker.

Blindern Studenterhjem får 5,2 millioner kroner til et nybygg (Nordfløy) med 14 nye boenheter.

Stiftelden Blindern Studenterhjem skal bygge et påbygg med 14 nye boenheter. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB

Studentsamskipnaden i Gjøvik, Ålesund og Trondheim (SiT) er samskipnaden som har fått tilskudd til flest nye studentboliger. De har blant annet fått 162 millioner kroner i tilskudd til bygging av 435 nye studentboliger på Nardo i Trondheim.

Det er også satt av 7,5 millioner kroner i tilskudd til et prosjekt der sykehjem og omsorgsboliger skal kombineres med studentboliger. Der skal studentene få redusert leie ved å delta i sosiale aktiviteter sammen med eldre. Det er foreløpig ikke avgjort hvem som skal drive prosjektet.

Bygging i fjor

Til tross for et krevende år ser det ikke ut til at pandemien har forsinket byggingen av studentboliger. I 2020 er det sett i gang bygging av over 2200 studenthybler.

– Det er gode nyheter både for byggebransjen og studentene at det ikke har vært store forsinkelser av studentboligbyggingen grunnet korona. Det betyr at vi kan se fram til innflyttingsklare studentboliger om ikke alt for lenge, seier statsråd for forskning og høyere utdannelse, Henrik Asheim (H) i pressemeldingen.

Siden 2015 er det gitt tilsagn til mellom 2200 og 2500 studentboliger i året, skriver regjeringen. Unntaksåret var 2019 da det ble tildelt pengar til rundt 1500 hybelenheter. At det vart gitt få tilsagn dette året kommer av at mange av søknadane var oppgraderingsprosjekter som ikke ble godkjente.

Et kriterie for å få penger er at støtten skal gå til å øke delen av studentboliger gjennom bygging av nye boliger, eller ved kjøp eller ombygging av eksisterende boligmasse.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...