Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Får kritikk for politiets rusarbeid i Oslo vest

Rusproblematikken stiger mens ressurser til forebygging synker. Nå krever bydelene i Oslo vest mer politifokus på rusforebyggende arbeid.

Bydelsdirektørene på vestkanten mener politiet nedprioriterer forebygging av rus i bydelene.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.01.2014 kl 14:07

MAJORSTUEN: I et brev sendt til Oslo politiråd, skriver fire bydelsdirektører i Oslo vest (Frogner, Ullern, Vestre Aker og Nordre Aker) at de er bekymret for bemanningen ved forebyggende avsnitt på Majorstuen politistasjon.  De ønsker å se at forebyggende arbeide mot rus prioriteres mer av politiet.

- Mitt ansvar er å drifte Majorstuen politistasjon mest mulig kostnadseffektivt, slik at de ressursene som blir tildelt seksjonen blir fordelt best mulig for å forebygge og bekjempe kriminalitet i Oslo Vest, sier politiinspektør, Arne Solberg.

Han legger til at det samtidig er viktig at de forholder seg til de økonomiske rammene som blir lagt, og som utgjør den bestillingen på politiservice som ønskes fra deres enhet.

Faretruende situasjon

Leder i norsk narkotikapolitiforening, Mette Rooth sier det er beklagelig at det ikke har vært tilstrekkelig med ressurser.

- Vi har dessverre vært underbemannet, og det er selvfølgelig et ønske om flere ressurser, sier Rooth. 

Erfaringsmessig sier hun at bruken blant ungdommer fra 16 år og oppover, øker. Hun legger til at det er gjort skremmende mange beslag blant ungdommen.

- Det er selvfølgelig alltid et håp om bedring, men jeg ser på situasjonen som faretruende, sier Rooth.

Redd samarbeidet svekkes

Videre i brevet uttrykker bydelsdirektørene bekymring for at resultatet av den lave bemanningen på forebyggende enhet skal svekke samarbeidsrutiner mellom politi og bydel, og føre til økt ungdomsproblematikk.

«Med bakgrunn i dette ber vi om at Oslo politiråd setter fokus på dette, slik at det forebyggende arbeid ved Majorstuen politistasjon styrkes. Dette for å sikre et godt tverretatlig samarbeid til det beste for de unge i bydelene», skriver bydelsdirektørene.

Mer om ungdom og rus:

- Alkoholrus er en trend blant ungdomsskoleelever

Erkjenner alvorlig rusproblem blant ungdom i vest

- Jeg er så lei av champagne

Høyt forbruk av alkohol, hasj og røyk blant ungdom i Oslo vest

 

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...