KRINGSJÅ: Om kvelden får han stua lyst opp av de enorme, røde S-ene fra Studensamskipnaden i Oslo og Akershus. SiO-logoene er montert i toppen av den ene av de nye blokkene i Olav M. Troviks vei 68 og 70. Her er det bygget 330 nye leilgiheter i det som er Oslos høyeste massivtrehus.
– Meningsløst og grelt
Nå har nabo Ivar Havnevik sendt inn en klage til Plan- og bygningsetaten.
– Etter at de nye høyblokkene på Kringsjå er plassert på tomtens høyeste punkt istedenfor på det laveste, har de satt opp to enorme S-logoer på toppen av den høyeste bygningen. Disse lysreklamene står så høyt at det er bare én gruppe som får se dem, og det er nettopp vi som allerede har mistet utsikt til høyblokkene. Nå skinner disse S-ene rett inn i stua kvelds- og nattestid, sier han til Nordre Aker Budstikke.
Han mener det bare er beboerne i blokkene vis-à-vis (i Folke Bernadottes vei, på andre siden av Kringså t-banestasjon) som er målgruppe for de lysende logoene. Han sier lyset er grelt, kaller logoene meningsløse, og spør hvilke behov de egentlig skal dekke.
– Studentene som bor der må løfte hodet for å se dem, og de har kanskje ikke noe stort behov for å bli informert om at de bor i en studentby eid av Samskipnaden. De som står på perrongen og venter på T-banen, står stort sett med ryggen til, og vet vel også hva slags bygg studentbyen er, sier Havnevik.
LES OGSÅ: Bygger 80 helt nye familieleiligheter i Kringsjå studentby
Ber om justering
I et brev til Studensamskipnaden i Oslo og Akershus, datert 21. februar, ber Plan- og bygningsetaten (PBE), om svar på klagen.
«Vi ber dere sende deres svar til klagen, og vurdere å iverksette tiltak for å redusere
sjenansevirkningen fra LED-skiltene, før Plan- og bygningsetaten går videre i
klagesaksbehandlingen,» skriver PBE i brevet. Etaten har gitt SiO frist til 9. mars om å komme med sitt svar.
Tillatelse uten nabovarsling
TR-Byggutvikling AS fikk på vegne av SiO i desember i fjor innvilget sin søknad om å oppføre logoene på bebyggelsen i Olav M. Troviks vei 68 og 70. Det ble søkt om fritak for nabovarsling, da tiltaket ble hevdet å ikke berøre naboers interesse.
Vedlagt søknaden lå fasadetegninger og illustrasjoner som viste skiltenes utforming og plassering, og lyseffekt i mørket.
I sin godkjenning skrev PBE «Vi forutsetter at tiltaket ikke vil være til sjenanse for naboer eller gjenboere.»
Det ble også søkt om å oppføre fire opplyste skilt med husnummer, men disse ble av PBE ansett som ikke å være søknadspliktige.
Vurderer tiltak
Da Nordre Aker Budstikke tok kontakt med SiO torsdag hadde de nettopp mottatt brevet fra Plan- og bygningsetaten. Kommunikasjonsdirektør Nina Langeland håper på forståelse for at de foreløpig ikke har fått gjennomgått saken. Hun understreker imidlertid at samskipnaden tar tilbakemeldingen fra nabolaget på alvor.
– God dialog og et godt forhold til naboene er viktig for oss, sier hun.
Kommunikasjonsdirektøren viser til at skiltplanen og skiltingen er omsøkt og godkjent av Plan- og bygningsetaten i Oslo kommune, før skiltene ble satt opp nå i februar.
– Det første vi skal gjøre nå er å foreta en befaring, slik at vi har godt underlag for vurdering av eventuelle tiltak, sier Langeland.
LES OGSÅ: Naboer klaget på lyset fra det nye korset på taket av metodistkriken på Bjølsen Måtte fjerne ulovlig store pizza-skilt på boligblokk i Nydalen
Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke
Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!