Nordre Aker Budstikke

Mandag morgen:

Feil busstrasé og mot enveiskjøring

Sjåføren av 56-bussen til Solemskogen fikk et godt stykke å rygge i den smale enveiskjørte veibanen i Grefsenveien, tilbake mot Glads vei. Her har han nesten lykkes i å komme seg helt ut. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Ruter skal nå gå gjennom rutinene for hvordan bussjåførene skal velge riktig trasé.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.02.2019 kl 13:43

GREFSEN: Det er store endringer i Grefsenveien i forbindelse med det store Grefsenveien-prosjektet.

Også når det gjelder busstraséene for området Kjelsås og Grefsen. Blant annet er Grefsenveien fra Midtoddveien og mot Glads vei - enveiskjørt. Kjelsåsveien er derimot åpnet for inn og utkjøring i og fra Grefsenveien.

Feil trasé

Fredag kveld opplevde undertegnede at 25-bussen kom kjørende mot kjøreretningen i Grefsenveien, på vei mot Midtoddveien. I stedet for å kjøre ut Kjelsåsveien mot Grefsenveien, med stopp i Myrerskogveien, slik det står på ruter.no.

Mandag morgen skjedde det igjen. Da var det 56-bussen som skal til Solemskogen, som hadde kjørt inn mot kjøreretningen, i Grefsenveien - fra Glads vei og retning Grefsenplatået. Det ble et godt stykke å rygge tilbake i den smale veibanen, for bussjåføren på denne 56-bussen, det var også passasjerer på bussen.

Ny trasé for 56-bussen på vei til Solemskogen er blant annet opp Grefsenveien og inn til høyre i Glads vei, og så ut i Kjelsåsveien.


Glads vei har også blitt enveiskjørt ut mot Kjelsåsveien.

Beklager og sjekker rutiner

Ruter beklager nå på det sterkeste at det skjer at bussjåførene velger feil trasé, og mot enveiskjøring, men viser også til at folk kan gjøre feil og at det er trafikale utfordringer knyttet til Grefsenveien-prosjektet.

– Likevel, dette skal jo ikke skje. Det er i tillegg godt skiltet der hendelsen skjedde mandag morgen. Sjåførene skal kunne ruta, og vi kommer nå til å gå gjennom rutinene med operatørene rundt dette. Det skal overhodet ikke være tvil om hvor sjåførene skal kjøre, sier pressevakt Knut-Martin Løken.

LES OGSÅ: Leserne sendte innspill til hvordan løse stappfulle busser for trikk, fra Storo til Kjelsås. Ruter svarer leserne.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...