Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Fem anmeldt etter Aksjon skolestart

Trafikkansvalig ved Sentrum politistasjon, Øystein Lægdene. Foto: Foto: Camilla Svendsen

Fem personer ble anmeldt etter politiets kontroller ved skolene i går. 102 forelegg og gebyrer ble skrevet ut. - Betenkelig, mener førstebetjent i politiets trafikkorps.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.08.2014 kl 11:54

OSLO: - Det er jo betenkelig, sier førstebetjent ved oslopolitiets trafikkorps, Finn Erik Grønli, om tallene etter gårsdagens Aksjon skolestart.

Politiets Aksjon skolestart hadde sin første dag i går. Det ble gjort kontroller ved 17 skoler og tilsammen 473 biler ble stoppet i hele Oslo på mandag.

Fem personer ble anmeldt i går. To av dem kjørte uten førerkort.

Tilsammen  54 forenklet forelegg ble skrevet ut. Av dem snakket 25 personer i mobilen. 23 av dem kjørte for fort. Høyeste hastighet var målt til 50 km/t i en 40-sone.

LES OGSÅ: Trapper opp aksjonen

Betenkelig

- At så mange snakker i mobil og kjører for fort rundt skolene er betenkelig. Det er også betenkelig at så mange har oppmerksomheten sin på mobilen, at de kjører fort eller kjører på rødt rundt skoler, sier Grønli.

Han sier at små skolebarn ofte ikke tenker over hva de gjør i trafikken. Ofte kan barna gjøre urasjonelle handlinger. Da er det ekstra viktig at bilistene er oppmerksomme.

- Man skal alltid være oppmerksom når man kjører bil. Når man kjører i skoleområder må man være ekstra aktsom, sier Grønli.

LES TRAFIKKSAKER HER

Politiets målsetting er å gjøre skoleveien trygg og redusere risikoen for ulykker. Aksjon skolestart blir gjennomført hvert år. I år holder politiet kontroller hver dag i to uker.

- Tallene viker ikke spesielt fra tidligere år, men etter én dag er det vanskelig å si hvordan det fulle resultatet vil bli, sier Grønli.

Manglende belte

Sentrum politistasjon holdt kontroller ved tre av skolene i deres krets.

Her ble en person anmeldt for kjørting uten førerkort, 25 personer fikk gebyrer for manglende belte og syv forelegg ble gitt for snakking i mobil og manglende sikring av barn. 

Trafikkansvarlig ved Sentrum politistasjon, Øystein Lægdene, sier det er spesielt sløvt å ikke bruke belte.

- Med tanke på at 40 prosent av dødsulykkene er på grunn av manglende belte, så mener jeg det er sløvt, sier han til dittOslo.

Lægdene skulle helst sett at ingen gebyrer ble gitt for dette.

- De fleste sier at de bruker belte på motorveiene. Men det hjelper ikke, når de fleste av ulykkene gjerne skjer i byer.

 

ANDRE SAKER FRA DITTOSLO.NO:

MC- fører skadet etter ulykke

Tiltalte hevder han drepte Nav-ansatt i selvforsvar

Her danser rektor for 800 elever (video)

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...