Nordre Aker Budstikke
Annonse: Amfi Ullevaal

Fem tips til hvordan du kan «booste» fettforbrenningen

Hedvig Bang-Førsund er PT hos Elixia på AMFI Ullevaal.

Få de beste rådene til en livslang og enkel strategi for trening og vektkontroll. Og merk deg detaljen som er spesielt viktig for de over 50 år ...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.01.2018 kl 17:16

AMFI ULLEVAAL: – Hei - og velkommen! lyder den kameratslige hilsenen fra treningssenterets daglige leder, Trond Lid Cappelen, til de sportye gjestene som sjekker inn på Elixia Ullevaal.

Én av de besøkende sliter på sin side med å finne treningskortet, uten at det legger noen demper på den hyggelige stemningen.

– I dag spanderer jeg, sier Elixia-Trond med et smil, og viser i praksis den gode tonen han har med medlemmene.

Øk forbrenningen

Det er januar, og høysesong for mennesker som ønsker å trene bort uønsket kroppsfett. Men hvordan kan du øke forbrenningen på mest mulig effektivt vis?

  • Ta smarte valg gjennom dagen med tanke på daglig aktivitet. Det er vanskelig å gå ned i vekt om du trener en time om dagen, men sitter stille resten.

  • Bruk mer energi enn du putter i deg.
  • Tren styrke og få en økning i muskelmasse, som igjen vil gi deg en liten økning i din hvileforbrenning, spesielt viktig etter å ha fylt 50 år.
  • Sov nok og stress mindre.
  • Mer grønt på tallerkenen.

De gode rådene kommer fra Hedvig Bang-Førsund (30), som til daglig jobber som personlig trener ved Elixia på AMFI Ullevaal.


Hedvig anbefaler å trene kjernemuskulaturen om du ønsker økt forbrenning.

Den smørblide og veltrente 30-åringen snakker stolt om hvordan hun har hjulpet mange mennesker til å gjøre store livsstilsendringer.

– Jeg er lidenskapelig opptatt av å hjelpe folk til å få en bedre forståelse av sin egne kropp: Et fantastisk verktøy. Jo sterkere, jo bedre! sier den tidligere profesjonelle danseren.

Svar på det treningsfolket lurer på

Lav forbrenning kan imidlertid gjøre det vanskelig å realisere nyårets store mål: Å gå ned i vekt.

I all hovedsak skyldes som regel vektøkning at du inntar flere kalorier enn kroppen din klarer å bruke. For å få baderomsvekta til å spille på lag, må du derfor innta færre kalorier enn du bruker, bruke mer kalorier enn du inntar, eller - kanskje helst - kombinere dette.


Forbrenningen din øker eller reduseres nemlig i takt med ditt aktivitetsnivå.

PT Hedvig Bang-Førsunds råd til hvordan bli kvitt magefettet.

– Så hva er den beste treningen for å bli kvitt det frustrerende magefettet?

– Det finnes ingen spesiell måte å punktforbrenne visse områder på kroppen. Jeg vil anbefale å tenke mer langsiktig, hvor du gjør endringer som vil gi deg gode resultater på lang sikt, og som du kan leve med resten av livet, sier Hedvig, og forsøker å bevisstgjøre hvordan du med relativt enkle grep kan få høyere forbrenning.

– Et sunt og næringsrikt kosthold, minimum 10.000 skritt per dag, samt jevnlig styrketrening. Jeg vil at du skal ta valg som gjør deg selv stolt, sier den personlige treneren.


– Hva anbefaler du å spise?

– Her er det enkle ofte det beste. Følg helsedirektoratets kostholdsråd: mer grønt på tallerkenen, unngå mat og drikke med mye sukker i hverdagen, spis sunt og variert kombinert med fysisk aktivitet. Spis fisk to til tre ganger i uken og la frukt og grønt inngå i alle dagens måltider, sier Hedvig som mer enn gjerne slår et slag for morgentrening.

– Jeg føler det setter standaren for resten av dagen, slik at man tar sunnere valg, og man får med seg en gratis endorfinrus inn i arbeidsdagen, lyder oppfordringen fra den tidligere danseren.

Utfall er en fin øvelse for å bygge muskulatur i beina. Den tar også godt på rumpe, og er en bra øvelse for balanse/stabilitetstrening.

Elixia Ullevaal – stedet med det lille ekstra …

Hedvigs sjef, Trond, forteller at Elixia Ullevaal er et ungt senter, med en ikke altfor stor medlemsmasse. I tillegg har du også tilgang til andre goder, som ikke nødvendigvis er opplagte ingredienser på et helsestudio.

– Her er det god plass til å trene og nå sine mål. Her får du store vindusflater som gjør at du får bra med lys, det er altså ikke et kjellerlokale. Så har vi det lille ekstra med spa i dusjanlegget, en fantastisk barnepass og trygge omgivelser med høy kvalitet på de personlige trenerne, sier Trond, som utvilsomt verdsetter omgivelsene.

– Her er det mange medlemmer som kjenner hverandre fra lokalmiljøet, det er en bra gjeng! Å arbeide her er helt fantastisk. Jeg gleder meg virkelig til å gå på jobb, og med tvillinger på to år, gleder jeg meg ikke til å komme hjem, avslutter han med latter i stemmen.

Les mer på SATSELIXIAs nettsider!

Se AMFI Ullevaals nettsider!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...