Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Fengsles for overfall på 92-åring

Kvinnen, som ble ranet her i Kjelsåsveien, ble sendt til sykehus med bruddskader. Politiet har pågrepet en mistenkt mann. Foto: Arkivfoto

En mann må ett år og åtte måneder i fengsel etter å ha overfalt en 92 år gammel kvinne på Kjelsås i mai.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.10.2014 kl 15:55

KJELSÅS: Mannen (27) må også betale oppreisning og erstning på 65.000 kroner til kvinnen.

27-åringen erkjente seg skyldig da han møtte i retten. Han har forklart at han var ruset og trengte penger til heroin.

Sendt til sykehus med brudd

Den 92 år gamle kvinnen hadde vært på Coop Prix i Kjelsåsveien i mai. Der hun tok ut 4.000 kroner.

Like etter dette ble hun angrepet bakfra og dyttet kraftig. Hun falt ut i veibanen, uten mulighet til å reise seg igjen. Gjerningsmannen stakk av med bagen hennes, mens kvinnen ble liggende igjen.

En forbipasserende bil stanset og ringte politiet.

Den eldre kvinnen ble stygt skadet. Hun ble innlagt på sykehus med bruddskader i hoften etter overfallet.

Kvinnen ble operert dagen etter hendelsen og har hatt behov for mye opptrening. Overfallet har svekket henne både fysisk og psykisk, forklarte hun retten.

Narkotikaproblem

Majorstuen politistasjon satte store resursser inn i saken, og dagen etter ranet kunne politiet pågripe mannen.

Han er også mistenkt for andre liknende forhold, men i de andre tilfellene har ikke volden vært så grov.

Mannen er også dømt for innbruddsforsøk. Han knuste en rute på et hus, da han mente det var narkotika inne i huset. På grunn av den høye lyden av ruten, ombestemte han seg og stakk fra stedet.

Et vitne forsøkte å ta igjen 27-åringen men stoppet da han følte seg truet.

I retten har mannen forklart at han har et narkotikaproblem. Han har også forklart at han trenger hjelp til dette, og står nå på venteliste for å komme inn til behandling.

Les også: Kjelsåsveien full av vann

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...