Nordre Aker Budstikke

Fest i marka:

– Vi skal rydde opp etter oss

I helgen varslet folk på telttur om veldig høy musikk i marka: – Vi er en gjeng voksne folk som liker naturen, sier en av festdeltagerne.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.07.2019 kl 11:50

MARKA: I helgen ble politiet varslet av folk som var på teltur i Lillomarka, om veldig høy musikk:

– Meldingene var om høy musikk og støy og kom fra området Aurevann i Lillomarka. Men vi har ikke hatt kapasitet til å følge opp disse meldingene, sa operasjonsleder Rune Hekkelstrand til Nordre Aker Budstikke, søndag morgen. Her kan du lese hele saken.

I forbindelse med festen skal det også ha blitt kjørt biler inn til området. Nordre Aker Budstikke har vært i kontakt med en av festdeltagerne, som ønsker å være anonym.

Dette tipserbildet er tatt mandag, i området der festen skal ha vært arrangert i helgen. Mannen som Nordre Aker Budstikke har vært i kontakt med i forbindelse med festen, mener dette ikke stammer fra dem, men at de skal ta det med seg likevel. Foto: LESERBILDE

– Naturvernere

– Vi er en gjeng voksne folk fra Oslo og andre steder, og som liker naturen, det å være ute og å sove ute. Vi er naturvernere, og skal rydde etter oss. Vi fortsetter oppryddingen i dag. Vi hugger heller ikke trær, men bruker av det som kommunen eventuelt har hugget fra tidligere, sier mannen.


Han legger til at grunnen til at det er kjørt bil i marka, er at bommen står åpen.

– Vi bruker også biler til oppryddingen. Dette er fester som holdes i marka rundt omkring - også andre steder enn i Oslo, og utefester som har vært arrangert i flere tiår. Ved å holde festene langt nok ut i skogen, så plager vi ingen.

På spørsmål om hva dyrene i skogen synes om høy musikk, mener han at så høy musikk spiller de ikke, at det går utover dyrelivet:

– Vi har i tidligere år forsøkt å komme i kontakt med kommunen om tillatelse til disse arrangementene, men har ikke lykkes - eller nådd frem, så det har vi gitt opp.

Han svarer at antall festdeltagere på slike samlinger kan være fra 10 til 100.


Dette bildet har leser tatt fra Lillomarka og fra området der festen holdt til i helgen. Foto: LESERBILDE

– Må skje i sømmelige former

Nordre Aker Budstikke har også vært i kontakt med Bymiljøetaten. Om den åpne bommen svarer de følgende:

– På utvalgte steder er Bymiljøetaten i prosess for å bytte fra manuelle bommer med hengelås til elektroniske bommer som kan styres via mobiltelefon. I påvente av strøm og ferdig montering må bommene dessverre stå åpne. Bymiljøetaten ble ikke varslet om slikt arrangement som dette. I så fall ville det ikke bli godkjent, da det spesielt med motorisert ferdsel strider mot «Mål og retningslinjer» som er det demokratisk bestemte regimet for forvaltning av Oslo kommunes skoger.

– Gir Bymiljøetaten tillatelse til fester i Marka?

– Som beskrevet ovenfor gis det ikke tillatelse til fester med høy musikk og behov for bruk av motoriserte fremkomstmidler ut over HC-kjøretøy innenfor offentlige bestemmelser, elektrisk rullestol og lignende. Men Friluftsloven som sådan gir ikke forbud mot sosiale hendelser med mindre det er til betydelig sjenanse for andre, og slik sett kan det være vanskelig og heller ikke ønskelig å nekte en vennegjeng å ta en tur i marka og hygge seg. Men det må skje i sømmelige former. Både Friluftsloven og andre lover regulerer hva som ikke er tillatt å gjøre i marka, sier Knut Johansson, seksjonssjef i Bymiljøetaten.


Nordre Aker Budstikke kjenner også til at det i fjor var en stor fest i samme område.

– I fjor var det en stor organisert fest, arrangert uten vårt samtykke og med betydelig grad av selvtekt og påvirkning på trær og landskap. Dette var en fest som utartet slik at politiet ble tilkalt, men de fant det uforsvarlig å gå inn og gjøre noe. Bymiljøetaten kan kun be folk rette seg etter lover og regler, eventuelt politianmelde eller tilkalle politi i tilfeller hvor dette er påkrevet, men ikke selv foreta fysiske tiltak og grep mot mennesker. I slike tilfeller med ordensforstyrrelser og større lovovertredelser er politiet og ikke Bymiljøetaten rette instans.

LES OGSÅ: Så enkelt trener du deg sprek og sterk i sommer!

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...