Nordre Aker Budstikke

FHI: Slik ble de fleste koronasyke smittet

Folkehelseinstituttet, her representert ved direktør Camilla Stoltenberg, mener at flertallet som har fått covid-19-viruset de siste ukene, har fått det privat. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Et flertall av dem som har blitt smittet av koronaviruset i Norge de siste ukene, har fått det privat, ifølge Folkehelseinstituttet (FHI).

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 17.06.2020 kl 15:58

OSLO: – De fleste som er smittet, er smittet i privat sammenheng. Langt færre har blitt smittet på jobb eller ved offentlige arrangementer, sier fagdirektør Frode Forland i Folkehelseinstituttet.

I ukesrapporten for uke 24 skriver FHI at informasjon om hvor folk fikk smitten fra, er tilgjengelig i 126 av tilfellene fra uke 23–24. Dette er 66 prosent av alle registrerte smittede i denne perioden.

Blant dem med kjent smittested ble 52 prosent smittet i privat husstand/privat arrangement. 7 prosent er antatt smittet på jobb/universitet og 4 prosent er antatt smittet på offentlig arrangement.

Ser man på hele pandemien under ett, har FHI informasjon om smittesituasjonen for 4457 av de registrerte tilfellene.

– Blant disse hadde 3045 (68 prosent) hatt kontakt med et kjent tilfelle. For 129 av tilfellene i uke 23–24 er informasjon om kjent nærkontakt tilgjengelig. Blant disse hadde 109 (84 %) hatt kontakt med et kjent tilfelle, skriver FHI.


Den siste ukesrapporten viser at antall sykehusinnleggelser som følge av covid-19 har vært 10 eller færre de siste fire ukene, og de siste fem ukene har til sammen seks nye pasienter med bekreftet covid-19 blitt innlagt i intensivavdeling.

Med unntak av en liten økning i meldte covid-19 tilfeller i uke 23, har det vært nedgang i meldte tilfeller siden uke 13. I forrige uke ble to nye pasienter med bekreftet koronasmitte innlagt på norske sykehus. To nye pasienter ble innlagt på intensivavdeling.

I Nordre Aker er det siden februar registrert 143 tilfeller av korona i Nordre Aker. Så langt i juni har 4 personer testet positivt. I mai var totaltallet 6. I hele Oslo er det registrert 150 smittetilfeller i juni. Det viser tall fra Folkehelseinstituttets MSIS-statistikk.

Fakta: Koronautbruddet i Norge

  • 242 koronadødsfall er meldt til Folkehelseinstituttet (FHI). Gjennomsnittsalderen på de døde er 82 år, og 55 prosent er menn. FHI presiserer at det ikke alltid er mulig å vite om pasienten har dødd av eller med covid-19.
  • 8.660 personer har fått påvist smitte av koronaviruset, viser Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS) ved midnatt natt til onsdag. Det er en økning på 13 tilfeller siste døgn
  • Gjennomsnittsalderen til dem som har fått påvist smitte, var tirsdag 46 år. Det er like mange menn som kvinner som har fått påvist smitte.
  • Smittetallet, som viser hvor mange en smittet person i gjennomsnitt smitter videre, var 0,66 etter 20. april.
  • 18 koronapasienter var tirsdag innlagt på sykehus. Det er samme antall som mandag.
  • Pasientene fordeler seg slik på helseregionene: Helse sør-øst 16, Helse Midt-Norge 2.
  • Fire pasienter fikk tirsdag behandling i respirator. Antallet er uforandret fra mandag.
  • I alt 219 pasienter hadde fram til mandag vært innlagt på intensivenhet. Av disse er fire inneliggende. Gjennomsnittsalderen er 62 år, og 74 prosent er menn. Det er registrert 40 dødsfall ved intensivenhetene.
  • 288.541 personer var fram til tirsdag testet for koronavirus i Norge.

(Kilder: Helsedirektoratet, FHI)

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...