Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Fikk ta noen få trær - ble istedet ren flathugst

HUGD NED: - Avtalen var blant annet at det skulle settes igjen enkelte store fine trær, sier Odd Olav Bratteberg i Bymiljøetaten. Foto: Foto: Privat

En Brekke-beboer fant frem sagen og meide ned et stort område med skog ved inngangen til Maridalen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 06.12.2013 kl 09:32

BREKKE/KJELSÅS: I forrige uke ble det oppdaget at det var foretatt betydelig hugst i friområdet mellom turvei forbi blokkene i Brekkeveien og åkrene ved inngangen til Maridalen.

Bymiljøetaten er gjort oppmerksom på forholdet, og følger opp forholdet som egen sak. Men etaten kan også bekrefte at det ble gitt tillatelse til å felle noen trær i forkant av hendelsen.

Mer omfattende

- Bymiljøetaten har gitt borettslaget/sameiet i Brekkeveien tillatelse til å felle noen trær i nevnte område. Hogsten er blitt mer omfattende enn avtalt, og vi vil derfor følge opp dette som en sak, sier seniorrådgiver Odd Olav Bratteberg i Bymiljøetaten til Nordre Aker Budstikke.

- Hogsten er i hovedsak foretatt av en privatperson og er nå stoppet med øyeblikkelig virkning. Bymiljøetaten gjennomgår forholdene med vedkommende for å få klarhet i alle forhold knyttet til hogsten, sier Bratteberg.

Les også: Skogsmaskinen sank i myra - se video av redningsaksjonen

Sperrebånd fjernet

- Hvor mange trær fikk de lov til å felle?

- Vi har ingen «mål» for dette. Avtalen var blant annet at det skulle settes igjen enkelte store fine trær. Det går ikke på antall trær, men anvist område, som vi mener er blitt betydelig utvidet, ifølge Bratteberg.

- Men det er vel en slags oppmåling/markering eller noe i forkant, når det gis slik tillatelse til felling av trær?

- Ja, sperrebånd, som nå er borte, sier Bratteberg.

Vi har vært i kontakt med opprørte naboer, som mener det må være flathugget rundt et mål totalt i området.

Les også: Folk gir blaffen, camper, fisker og bader i Oslos drikkevann

Hugget mer

Sist helg ble ytterligere en person observert idet han felte flere andre trær ved turveien som går forbi de nye Brekkeblokkene i Brekkeveien, etter sigende etter tillatelse fra samme person som initierte flathugsten forrige uke.

Personen det refereres til er styremedlem i boligsameiet Maridalsporten. Det har ikke vært mulig å få kontakt med vedkommende, verken på mobiltelefon eller via tekstmelding, så Nordre Aker Budstikke tok kontakt med styreleder i boligsameiet, Erik Konrad Sagen.

- Hugsten er gjort på vedkommendes eget initiativ og er ikke initiert av boligsameiets styre, sier Sagen.

Han er ukjent med at Bymiljøetaten har opprettet sak om flathugsten.

- Vi har heller ingen kunnskap om avtalens innhold med kommunen, sier Sagen til Nordre Aker Budstikke.

Flere saker fra dittOslo:

Klarer Fabian Stang å score alene med keeper? Se video, tipp og vinn!

Tynnkledd toåring funnet alene i Oslo

- Voksne kvinner stjeler som ravner

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...