Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Fikk Tor fisk i dette vannet?

Tor Høyendahl er ivrig fisker. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

– Jeg har hørt at det er satt ut en del fisk her, så jeg prøver stadig lykken, sier Tor Høyendahl.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.08.2017 kl 11:39

SOGNSVANN: Sol- og badegjester, trimmere, firbente og tobente. Og fiskere. I hvert fall én fisker denne torsdags formiddagen.

– Det har ikke vært noe napp ennå, men jeg håper jo stadig, sier Tor Høyendahl fra Carl Berner, der han står på trappene ved Sognsvann, i sola.

Han har med mange forskjellige kroker, sluker og annet som skal friste fisken. I dag er den en type spinner som han har festet på snøret.

Nydelig ved Sognsvann både med og uten fiskestang en torsdag i juli. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Satt ut fisk?

– Jeg har hørt at det er satt ut en del fisk her, så jeg prøver stadig lykken, sier den ivrige fiskeren.


Og det skal være satt ut en del ørret i hvert fall, i Sognsvann.

– 150 stykker treårig ørret annethvert år. Men merkelig lite gjenfangst, ifølge OFA - Oslos Fiskeadministrasjon på deres nettsider.

Som også lurer på om det kan være gjedda som dominerer i Sognsvann.

– Det er mulig at gjedda dominerer for mye. Det burde likevel være fin ørret å få på sluk rett etter isen går og i noen uker fremover. Også en god del flott, mellomstor abbor fra 200-500g, men svært sjelden større, informerer OFA videre.

Gjedda slapp ikke unna Tor. Foto: PRIVAT

Fikk gjedde

Denne torsdagen ble det lite fisk på Tor, men vi hører fra han noen dager senere. Da har han nettopp fått en fin gjedde på kroken.

– Den var ikke så stor. Jeg kunne fått to, men den siste datt av helt inne på demningen, forteller Tor.

HER KAN DU LESE MER OM ANDRE FISKEVANN I MARKA OG REGLER FOR Å FISKE I OSLO

Isfiske

Det er også en del isfiske på Sognsvann.


– Abbor og gjedde biter villig på sluk og spinner også midt på sommeren, men da er det best å fiske på kvelden når badegjestene har gått hjem, videre ifølge OFA.

LES OGSÅ:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...