ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Filmet fra verandaen - hør hvordan trikken «hyler» seg over platået

Trikken ved Grefsenplatået. Foto: Kristin Tufte Haga

Men bare dager igjen nå med akkurat denne type trikk på Grefsen og Kjelsås, ifølge Sporveien, som også benytter anledningen til å beklage overfor beboerne.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.07.2020 kl 08:06

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

KJELSÅS: ]Nordre Aker Budstikke har også tidligere omtalt leseres reaksjoner på de såkalte italiatrikkene, som nå kjører i Grefsenveien. De synes trikkene bråker mer enn andre trikker, noe også flere kommenterer på saken på Nordre Aker Budstikkes facebooksider.

Da avisa omtalte dette tidligere i juli, svarte Sporveien blant annet følgende:

– SL95 (journ. anm. også omtalt som italiatrikkene) trafikkerer strekningen opp til Kjelsås i perioden der sporet i Storgata er stengt. Dette fordi det samtidig er stengt over Grünerløkka. For å få snudd trikkene nederst i Trondheimsveien har vi lagt inn et midlertidig vendespor – dette betinger at det brukes såkalte to-retningsvogner, og da er ikke SL79 et alternativ, dessverre, ifølge kommunikasjonsmedarbeider Jan Rustad i Sporveien.

ANNONSE

Han la også til:

– Arbeidene i Storgata er planlagt ferdigstilt 27. juli, og trafikken med SL95 vil nok vedvare til da. SL95 genererer noe mer støy enn SL79 rett og slett fordi den veier i overkant av tjue tonn mer - 64.500 kg i tom tilstand.

Høres

Flere lesere har kommentert den tidligere saken i Nordre Aker Budstikke, og beboere ved Grefsenplatået har også nylig sendt inn videosnutter for å vise hvordan de opplever at trikkene nå støyer og «hyler» seg over platået.

Avisa sendte også videonsnuttene til Sporveien. Burde nærmeste naboer blitt varslet i forkant om endringene og om italiatrikker - eller SL95 - i Grefsenveien i sommer, og om mulig mer støy?

– SL95 er en del av Sporveiens ordinære vognpark, og er ikke underlagt bruksbegrensninger. Den trafikkerer strekningen i trikkens ordinære driftsdøgn. Forutsetningene for et nabovarsel er derfor ikke til stede, forutsetning for eventuell søknad om støydispensasjon vurderes derfor heller ikke å være til stede, svarer Rustad mandag denne uka.

ANNONSE

Han fortsetter:

– SL95 er godkjent for bruk på trikkenettet i Oslo – i det ligger at den støy som genereres også befinner seg innenfor gjeldende forskrifter. Kjøringen med SL95 i Grefsenveien ved Grefsenplatået vil bli avviklet når arbeidene i Storgata ferdigstilles 26.juli. Normal trafikk kan påregnes fra driftsdøgnets begynnelse 27.juli.

Beklager

Rustad og Sporveien benytter anledningen til å beklage:

– I Sporveien er vi de første til å beklage at beboere langs linjen i Grefsenveien har opplevd trafikken med SL95 i juli som en merbelastning. Situasjonen ble, som tidligere forklart, ekstraordinær for oss med stenginger så vel over Grünerløkka som at sporet i Storgata måtte stenges for nødvendige arbeider i det pågående oppgraderingsprosjektet i regi av Bymiljøetaten – der det bygges nytt gateløp i tillegg til at Vann- og Avløpsetaten utfører omfattende utskiftinger. Dette er ikke en situasjon vi ønsker oss, men når forholdene ble som de ble hadde vi ikke muligheter til å benytte SL79 på strekningen. En avvikling av trafikk med SL95 ble derfor eneste alternativ. Vi ser frem til å kunne gjenoppta driften med det materiellet vi vanligvis bruker, og vil gjerne uttrykke vår takknemlighet til beboerne for utvist tålmodighet.

LES OGSÅ: Derfor kjører ikke trikken nå opp og ned Grefsenveien, til og fra Storo.

ANNONSE

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE