Nordre Aker Budstikke

Vant frivillighetspris:

Finn (94) har vært sjakklærer i et halvt århundre, men har ingen planer om å gi seg

94-årige Finn Møller har vært sjakklærer på Korsvoll skole i 50 år, men har ingen planer om å gi seg. Foto: NORDRE AKER BUDSTIKKE

Finn Møller (94) har i 50 år vært sjakklærer på flere av bydelens barneskoler. Tirsdag vant han Oslo kommunes frivillighetspris, men har ingen planer om å gi seg.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 09.10.2019 kl 08:50

KORSVOLL: Finn Møller er en mange av bydelens unge sjakkspillere i dag eller tidligere kjenner godt til. De siste 50 årene har 94-åringen vært sjakklærer ved flere av bydelens barneskoler.

– Det gir meg stor glede å kunne holde på med dette, det gjør det virkelig. Nå er det viktig å poengtere at det er min kollega og venn, Johs R. Kjeken, som har styringen, sa han i et intervju med Nordre Aker Budstikke i 2013.

Frivillighetspris

Fredag ble det sluppet en video med sjakkgeneralen på Oslo kommunes Facebook-sider. I videoen blir det offentliggjort at han er en av de nominerte til Oslo kommunes frivillighetspris 2019.

- Jeg bare gjør det fordi jeg må, for meg selv. Og da gir jeg pokker'n i frivillighet. Det er ikke frivillig, det er et must, forteller 94-åringen.

I videoen blir han også spurt hva han får ut av å lære bort sjakk til unge. Etter litt nøling svarer han:


- Jobb.

- Det er alltid noe å gjøre, så jeg holder på så lenge det er bruk for meg. Og så lenge jeg orker. Det er ikke noe som sier at jeg ikke skal orke et par år til.

Skolesjakk

Sjakklubben Møller er aktiv i, 1911U, har ukentlig aktivitet på Kjelsås, Kringsjå og Korsvoll barneskoler. I tillegg har de også treninger i klubblokalene på Damplassen, skriver de på egen hjemmeside.

Den Korsvoll-bosatte 94-åringen er materialforvalter i klubben, i tillegg til å være ett av to æresmedlemmer.

Kongens fortjenestemedalje

I 2013 ble han overrakt kongens fortjenestemedalje for sin mangeårige innsats. På hans egen 88-årsdag fikk han det synlige beviset på terrassen.


Kona prøvde å få ham med på bridge, men Finn er sjakkens mann.

– Det er sjakk som gjelder for meg– ingen tvil om det. Men hadde jeg ikke hatt sjakken er det mulig det hadde blitt bridge på meg også, fortalte han den gang.

Oslo kommunes frivillighetspris ble delt ut til Finn Møller tirsdag kveld, under kommunens frivillighetskonferanse på Riksscenen og Popsenteret.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...