Nordre Aker Budstikke

Finn frem 50-tallsklærne og bli med på en uforglemmelig opplevelse over Oslo

Et uforglemmelig møte, og utsikt, på Grefsenkollen. Her fra russerulling med unge og evigunge russ i fjor vår. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (Arkivfoto)

Onsdag inviteres bydelens evigunge til en hyggelig ettermiddag og et generasjonsmøte på Grefsenkollen – med sang, utsikt og gode historier.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.01.2019 kl 14:37

GREFSENKOLLEN: Onsdag 30. januar mellom klokken 13 og 15 inviteres bydelens evigunge til en uforglemmelig opplevelse på Grefsenkollen.

16 ungdommer fra vokallinja på Rønningen Folkehøgskole på Kjelsås kommer og skal synge for deltakerne. Det gjør også Grefsenkollen-losen Simen Østgaard Pettersen, som har gjort suksess med foredrag og turer der oppe over Oslo.

– Jeg har snakket med mange mennesker, lag og instanser. Det være seg historikere, historielaget til Grefsen-, Kjelsås- og Nydalen, Riksarkivet, Forsvarsmuseet, gjenlevende tidligere eiere, tidligere ansatte på 50-tallet, par som danset seg svette på parketten etter krigen, en oppsynsmann i Bymiljøetaten og ulike gjester av Grefsenkollen, har "stemningsskaper" Østgaard Pettersen tidligere fortalt Nordre Aker Budstikke.

Simen Østgaard Pettersen - eller Grefsenkollosen vil ikke bare fortelle om Grefsenkollen, men også gå Grefsenhistorien. Foto: GREFSENKOLLEN

Det er Bydel Nordre Aker som står for arrangementet denne onsdagen, og samarbeidet med skole og næringsliv er viktig:


– Bydel og næringslivet kan jobbe sammen for å skape kulturelle og sosiale muligheter for folk i egen bydel, sier Heidi Karsrud Nordal, som er leder for Seniorhuset i Pastor Fangens vei.

Arrangementet er åpent for alle evigunge som ønsker å være med, og påmelding skjer via Nordre Akers fire seniorsentre – Kuben, Ullevål Hageby, Tåsen eller Marka mobile eldresenter. Det er mulig å få transport opp til arrangementet på Grefsenkollen, og hjem igjen. NB! Deltakelse koster 50 kroner, og det er en begrensning på ca. 70 deltakere, så meld deg på i dag.

Heidi Karsrud Nordal, her sammen med beboer Kari i Seniorhuset. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (Arkivfoto)

Det blir servert kaffe og bakst, og antrekk for dagen er Retro – for eksempel tøy fra 50-tallet, hvis du har..

– Hvorfor det blir uforglemmelig? En unik mulighet, vi samler ung og og evigung «over Oslo» på en helt vanlig hverdag. Oppleve utsikt, et flott møtested, en ildsjel i bydelen (Simen) som skal fortelle en lokal historie, og en vokalklasse fra Rønningen som skal stå for underholdning. Ungdommene skal planlegge å gjøre en jobb, en jobb som skal gi glede for de evigunge, inviterer Nordal.


Har du lyst til å delta, eller kjenner noen som burde bli med? Gi beskjed, og kontakt ditt lokale seniorsenter.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...