Nordre Aker Budstikke

Fire millioner til Stolpejakten

Stolpejakten Oslo Nord er på topp i Norge. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

De populære Stolpejakten har fått ny tillit fra Sparebankstiftelsen DNB. Dermed er finansieringen for neste år i boks.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 24.10.2020 kl 14:32

OSLO: Og tilliten er i form av støtte på 4,11 millioner kroner fra fra Sparebankstiftelsen DNB.

– Stolpejakten er et eventyr med plass til enda flere, sier Bernt Bjørnsgaard, styreleder i foreningen Stolpejakten, i en pressemelding.

Etter oppstarten i 2014, med rot i NTNU- og orienteringsmiljøet på Gjøvik, har det i 2020 gått 185.000 nordmenn rundt i 110 kommuner for å samle stolper. Ekstra gledelig er det at 22 prosent av stolpejegerne er i aldersgruppen 10-20 år, og det betyr at det i dag er 40.700 unge og ivrige stolpejegere, ifølge pressemeldingen.

Lavterskel

– Vi er verdensmestere i å skape lavterskelaktivitet med minimalt med administrasjon, sier Bjørnsgaard og legger til at stolpejakten er helt avhengige av lokale arrangører.


I vår del av byen er det Nydalens Skiklub som arrangerer Stolpejakten. Etter fjorårets sesong var Stolejakten Oslo Nord størst av de fire arrangørene i Oslo – og størst av alle Stolpejaktene i Norge.

Vanskelighetsgraden er en nøkkel. De grønne stolpene kan du likegodt finne utenfor biblioteket i Groruddalen som utenfor matvarebutikken på Ylvingen, disse kan nås med barnevogn og rullestol.

– Vanskelighetsgraden følger internasjonale fargekoder der rød og svart er så vanskelige at vi snikinnfører læring om kartforståelse, ler Bjørnsgaard, som selv er verdensmester i orientering.

– Stolpejakten har, kanskje uten at vi forstod det helt selv, klart å knekke en kode som heter hverdag, nærmiljø og lavterskelaktivitet, uten bruk av kampanjer eller store organisasjonsledd. Alt vi gjør er å legge til rette for å sette opp stolper.

Nye prosjekter og kvalitet

Nå utvikler foreningen Stolpejakten, takket være støtte fra Sparebankstiftelsen DNB, Stolpejakten videre.

– Vi er skalert for 60.000 brukere, mens vi nå er 185.000. Den digitale grunnmuren må forsterkes, og vi gleder oss til å gjennomføre et prosjekt som vi kaller uteskole. Vi ønsker å løfte Stolpejakten mer inn i undervisningen og tar utgangspunkt i læreplanverket som har tre tverrfaglige temaer som berører sentrale samfunnsutfordringer. Vår app skal understøtte og legge til rette for læring innenfor disse temaene. Vi vil gjøre det enklere å være lokal arrangør av Stolpejakten, app’en vil få et løft og vi må tenke kvalitet i alle ledd, også på hvor stolpene utplasseres, sier Bjørnsgaard engasjert.

Ta en stolpe nær deg – i dag

– Vårt motto er: «slutt å drømme– ta en stolpe nær deg - i dag». Vi ser gjerne at det er stolper i alle farger i alle kommuner. Og vi tror over 185.000 stolpejegere er spente på neste års turmål, sier styreleder Bjørnsgaard.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...