Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Øystein Eriksen Søreide (H):

– Flere år i fengsel for sprittaxisalg i Sverige, noen måneder i Norge

VIL STOPPE SPRITTAXIENE: Sosialbyråd Øystein E. Søreide (H) viser til Sverige der det er langt strengere strafferammer for tilsvarende kriminalitet. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO/OSLO KOMMUNE

– Det kan være veien å gå for å få bekjempet kynisk organisert kriminalitet som utnytter unge på denne måten, sier helse- og sosialbyråd Øystein E. Søreide (H).

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 18.08.2015 kl 19:02

OSLO/NORDRE AKER: Helse- og sosialbyråden har lest sakene om sprittaxiene og som nå har utvidet vareutvalget med narkotika.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

– Det er svært bekymringsfullt at kyniske kriminelle utnytter ungdom på denne måten. Jeg er svært glad for at de unge selv nå oppfordrer til at ungdommene melder ifra og tipser politiet om spritaxiene. Men også svært viktig, foreldrene må på banen og snakke med barna sine om denne veldig farlige kriminelle virksomheten, oppfordrer helse- og sosialbyråd Øystein E. Søreide (H).

LES OGSÅ: Syns du det er utfordrende å være fjortis-forelder?

– Flott at de unge selv advarer

Han forteller at de regelmessige møtene og kontakten med politiet, har vist han at politiet tar problemstillingen på største alvor.


– Vi vet at politiet er svært opptatt av å ta disse bakmennene, men er avhengig av tips fra publikum. Tidligere var dette mer et «vestkantfenomen», men nå gjelder dette mer hele byen, ifølge byråden.

Han fortsetter:

- Flott at ungdomsrådet i Nordre Aker Bydel nå selv går ut og advarer og oppfordrer de unge til å melde ifra. Å høre dette fra «sine egne» kan nok gjør mer inntrykk. Men foreldrene må også på banene og snakke om dette med barna, hvor helsemessig farlig dette kan være. I tillegg risikoen for at de unge kan bli involvert med kyniske kriminelle, oppfordrer Søreide.

Flere år i Sverige, noen måneder i Norge

Som viser til de lave straffene for slik kriminalitet, sammenlignet med Sverige.

– Vi har fått informasjon fra blant annet Stockholm, som for en tid tilbake hadde samme problemstilling. Der ble strafferammen for slik kriminalitet bestemt mye høyere, og effekten ble mye lavere kriminalitet av denne typen.


– I dag kan man i Sverige bli dømt til flere års fengsel for illegalt alkoholsalg, mens her er strafferammen noen få måneder. Det kan være veien å gå for å få bekjempet kynisk organisert kriminalitet som utnytter unge på denne måten, sier Søreide.

LES BAKGRUNNSSAKEN: Sprittaxiene utvider – selger dop til ungdom. Politiet advarer: – Kan være livsfarlig

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...