Nordre Aker Budstikke

Flere booket til «banken»

Det tidligere bankbygget i Grefsenveien. Foto: Kristin Tufte Haga

Første bokbad med Jens M. Johansson er allerede neste torsdag, men i tillegg er også Nina Lykke og Bjørn Hatterud klare for Grefsen-besøk.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 09.08.2021 kl 11:27

GREFSEN: Nordre Aker Budstikke har tidligere omtalt planene for det tidligere bankbygget i Grefsenveien, senest i vinter: 

Det har vært et rart og annerledes år. Roar Smelhus og Yngve Kveine har brukt annerledestiden på å planlegge. Med felles interesse for litteratur og møteplasser, så venter de bare på at koronaen skal slippe taket, og at de kan arrangere blant annet jevnlig bokbad med musikalske innslag i nabolagshuset i Grefsenveien, det gamle bankbygget. 

I sommer ble invitasjonen klar til første bokbad 12. august, hvor Yngve Kveine, selv forfatter og kommunikasjonsdirektør ved Handelshøyskolen BI, skal bokbade lokale forfatter Jens M. Johansson og boka Lavterskeltilbud.

I tillegg skal visesanger Johan Berggren, nominert til Spellemannsprisen 2020 med albumet «Lilyhamericana», underholde med sang og gitar - her kan du se mer info om arrangementet:

Fakta: Johan Berggren:

  • Omtrent nøyaktig ett år etter debutplata er Johan Berggren fra Jørstadmoen ute med oppfølgeren «Lilyhamericana». Denne gangen på morsmålet. Med låter om seine kvelder, tomme glass og flammer som ikke lenger vil ha noe mer med deg å gjøre, tar han deg med på ei fuktig reise gjennom en urban, men bygdefødt visesangers liv.
  • I april tok Berggren med seg en gitar og en idé om ei skive til en gudsforlatt gård i Greeneville, Tennessee. Med vindu ut mot The Smoky Mountains, skreiv han låtene som resulterte i «Lilyhamericana». To måneder seinere kom han tilbake til Oslo og tok med seg bandet rett til Velvet Recordings for å spille inn plata.
  • Dagbladets Øyvind Rønning gav skiva en femmer med ordene «Gi plass til en ny country-/americanastjerne.»
  • Stavanger Aftenblad gav også en femmer og sa at «Berggren brått hadde etablert seg som en av de beste tekstforfatterne vi har.».
  • Dust of Daylight skrev at «platen var spekket av glitrende linjer, gjennomtenkte analogier og har billedbruk i etterfølgelse.».

(Kilde: Johanberggren.no)

Klikk for mer...

Klikk for mindre...

Nå er også flere booket inn til bokbad i det gamle bankbygget:

– Dette begynner å svinge, og nå gleder vi oss virkelig til å sette i gang! Vi ønsker alle gode naboer og alle andre hjertelig velkommen til kulturelt påfyll. Foruten bokbadet med Jens M. Johansson til torsdag, kommer også de prisbelønte forfatterne Nina Lykke og Bjørn Hatterud senere i høst, så her er det bare å glede seg, inviterer Yngve Kveine.

Han kan også i etterkant bekrefte at ordfører Marianne Borgen (SV) kommer til åpningen.


Forfatter Bjørn Hatterud kommer 30. september, og forfatter Nina Lykke kommer til bokbad 4. november.

Bjørn Hatterud (43) er kulturskribent, kurator, musiker og forfatter. Han fikk mye oppmerksomhet for debutboken Mot normalt (2018), om å vokse opp i Brumunddal som homofil og funksjonshemmet. I 2020 kom Mjøsa rundt med mor som vant Kritikerprisen for beste sakprosabok for voksne samme år. Han fikk Fritt ords pris i 2021 - les mer på wikipedia.

Om Nina Lykke skriver forlaget:

Nina Lykke (f. 1965) debuterte i 2010 med den kritikerroste novellesamlingen Orgien, og andre fortellinger. Romanen Oppløsningstendenser (2013) fikk strålende anmeldelser og ble kortlistet til P2-lytternes romanpris. I 2016 fikk Lykke sitt store gjennombrudd med romanen Nei og atter nei (2016), som vant Ungdommens kritikerpris og ble en salgssuksess i Sverige og Tyskland så vel som i Norge. For Full spredning. En legeroman mottok Lykke Brageprisen 2019. Rettighetene er så langt solgt til 17 land.


I lokalene til Home Workspace har det tidligere vært arrangert seminarer, klesbyttemarked, workshop, foredrag og kurs, konserter og fredagspils med dj. Her er mer info om lokalet og virksomheten der.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her! 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...