Nordre Aker Budstikke

Flere bussruter innstilles

Fredag er flere bussruter innstilt. Foto: TERJE PEDERSEN/NTB/ILLUSTRASJON

Som følge av påvist smitte av den britiske varianten hos en ansatt i et bussanlegg, må 250 ansatte ved bussanlegget testes for smitte.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.02.2021 kl 09:18

OSLO: Flere bussruter innstilles og innskrenkes i Oslo vest og Bærum fra fredag morgen etter at en ansatt er koronasmittet og 250 ansatte må i karantene.

Torsdag kveld ble det påvist koronasmitte av den britiske varianten hos en ansatt ved Furubakken bussanlegg i Bærum.

Som følge av dette må omkring 250 ansatte ved bussanlegget testes for smitte. Ingen bussjåfører tilknyttet Furubakken bussanlegg får kjøre før de har avlagt negativt prøvesvar, melder Ruter i en pressemelding.

Hurtigtesting av bussjåfører ved anlegget startet torsdag kveld. Testing av sjåfører vil fortsette fortløpende fredag morgen.

Busslinjer som innstilles

Mens bussjåførene smittetestes vil flere busslinjer i Oslo vest og Bærum måtte innstilles fra fredag morgen. Ruter regner med at rutene kan starte opp igjen i løpet av dagen ettersom flere sjåfører blir tilgjengelige.


Innstillingene av bussrutene vil få konsekvenser for dem som er avhengige av kollektivtransport og ikke har mulighet til å ha hjemmekontor.

Innstillingene gjelder linjene 40, 41, 45, 48, 130, 140, 140e, 145 og 235. I tillegg vil linjene 46, 220 og 230 drives med redusert kapasitet.

Disse linjene er rammet

På ruter.no står det følgende tidlig fredag:

Bussruter innstilt i Bærum og Oslo vest fredag 5. februar. Årsak: 250 bussjåfører ved Furubakken bussanlegg må testes for Covid-19-smitte. Linje 40, 41, 45, 46, 48, 130, 140, 140E og 235 er innstilt. Linje 220 kjører med redusert tilbud. Linje 230 kjører med redusert tilbud og betjener ikke strekningen Fossum-Ila. Sist oppdatert: 05.02.2021 03:49

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...