Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Ber om oppmerkede plasser:

«Flere enn meg som er frustrert over dårlig parkeringskultur?»

Foto: INGUNN KROKEN

KOMMENTAR: Det ser dessverre ut til at mange kun tenker på seg selv.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 31.05.2019 kl 13:23

Dersom folk hadde parkert nærmere hverandre, og ikke med over en halv bil-lengdes avstand imellom, ville det blitt plass til mange flere biler.

Det ser dessverre ut til at mange kun tenker på seg selv. Men jeg håper på at det kan utvikles en litt mer sivilisert parkeringskultur.

Resultatet av denne parkeringen, som beskrevet, er at jeg og sikkert andre, ofte opplever at det nesten er umulig å finne parkeringsplass for de som kommer sent hjem fra jobb eller reiser.

Jeg har luftet dette blant forskjellige folk, og det viser seg at mange kjenner seg igjen i dette - at mange parkerer med stor avstand til neste bil.

Jeg har også henvendt meg til Bymiljøetaten om eventuell oppmerking av parkeringsplasser. Begrunnelsen er at det er for kostbart. En spesiell begrunnelse spør du meg, når hver og en av oss betaler 3000 kroner for en parkeringsplass i året, og som jeg for egen del veldig ofte ikke finner. (Se svaret fra Bymiljøetaten lenger ned, red.anm.).


Det kan vel ikke koste veldig mye årlig per parkeringsplass, å merke disse? Selv er jeg ikke i mot bompenger i og for seg, men når bilister ser at lite eller ingenting av alt det de betaler inn kommer dem til gode, blir det slike ting som til sist er dråpen som får begeret til å flyte over.

Selv bruker jeg vanligvis bilen lite eller ingenting til bykjøring, men da jeg i høst brakk foten og ble avhengig av bil for å komme meg til og fra jobb, ble frustrasjonen ganske så stor over at det ofte var umulig å finne plasser, kun grunnet dårlig parkeringskultur, når jeg kom sent hjem fra jobb.

Jeg tenker med skrekk på hvordan det må være å bli gammel og dårlig til beins her i byen, og på de som er avhengig av bil for overhodet å kunne komme seg rundt. Og nei, man får ikke handikap-parkering selv om man har brukket fot eller hofte, eller hva det nå er som gjør at en over en periode er dårlig til beins.

Gallup

Irriterer du deg over dårlig parkeringskultur i gata?

Vis resultat


Svaret fra Bymiljøetaten, 21. mai 2019:

«Bymiljøetaten har søkt Statens Vegvesen med positivt resultat om å få avvike fra krav til oppmerking av parkeringsplasser i beboerområdene begrunnet i det store omfanget og kostnader til drift og vedlikehold. Det vil derfor ikke bli oppmerkede parkeringsplasser i beboerparkeringsområdene. Vi vil også nevne at de aller fleste beboere i områder med beboerparkering, er svært fornøyd med ordningen.»

DELTA I DEBATTEN! Send ditt innlegg til meninger@nab.no!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...