Nordre Aker Budstikke

Flere klasser er satt i karantene

Kjelsås skole Foto: .Audun Braastad / NTB

To klasser på Kjelsås skole og deres husstandsmedlemmer er satt i karantene etter to påviste koronatilfeller. Ytterligere to klasser sitter i ventekarantene etter mistanke om smitte.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.04.2021 kl 14:26

KJELSÅS: Mandag kveld sendte rektor Henriette Randsborg ved Kjelsås skole ut melding til foresatte ved Kjelsås skole. Rektor skriver at det er påvist koronasmitte i én klasse på femte trinn.

Tirsdag morgen melder rektor at Smitteteam Vest har avdekket enda et smittetilfelle med tilknytning til skolen, denne gangen i en klasse på syvende trinn.

Rektor skriver videre at all smitte behandles som mutert virus, og at alle nærkontakter og husstandsmedlemmer settes i karantene. Dermed er elever, lærere og husstandsmedlemmer i begge de to klassene satt i 10 dagers karantene fra siste eksponeringstidspunkt.

I tillegg er to andre klasser på andre og sjette trinn satt i ventekarantene, etter mulig eksponering av smitte. Her regnes alle elever og lærere som nærkontakter. Ventekarantenen gjelder til det foreligger prøvesvar. Dersom de aktuelle testene er negative oppheves karantenen, er det positive svar settes nærkontaktene i 10 dagers karantene.

OPPDATERT: Tirsdag ettermiddag ble ventekarantenen for sjetteklassen opphevet etter at prøvesvaret var negativt, opplyser rektor. Tirsdag kveld kommer imidlertid kontrabeskjed fra Smitteteam Vest – sjetteklassen og nærkontaktene må tilbake i ventekarantene i påvente av nok et prøvesvar.


I andreklassen er det tirsdag kveld påvist covid-19-smitte, og elever og nærkontakter er satt i ti dagers karantene, opplyser Smitteteam Vest.

Klassene som er satt i karantene får hjemmeundervisning. Rektor Henriette Randsborg opplyser at lærere og elever nå er godt drillet på digital undervisning, og at lærere og elever som fikk vite om karantenen i går kveld var i gang digitalt tirsdag morgen.

Karantene

Smitteteam Vest skriver:

«Utbrudd i Oslo håndteres som mutert virus og husstandsmedlemmer av nærkontakter ilegges avklaringskarantene. Karantenen for husstandsmedlemmer kan avsluttes når nærkontakt (elev i karantene) kan fremvise første negative prøvesvar. Det vil si at også søsken av barn i karantene må være i ventekarantene og ikke kan gå på skole eller i barnehagen før nærkontakten i karantene har fått første negative prøvesvar.

FHI anbefaler at nærkontakter tester seg to ganger: første gang så snart som mulig ved inngangen til karantenen og andre gang tidligst syv døgn etter sist eksponeringstidspunkt (…) Dersom andre test (PCR test, ikke hurtigtest) tatt tidligst syv døgn etter eksponering er negativ, kan ordinær karantene for nærkontaktene avsluttes.»


Kjelsås skole har informert alle som må i karantene og ventekarantene. Smitteteam Vest opplyser at på grunn av høyt arbeidspress kan det ta noe tid før Smitteteam Vest får kontaktet alle nærkontakter/foresatte, men at de håper å få kontaktet alle i løpet av tirsdag 27.4. og onsdag 28.4.

Smitten i Nordre Aker

Tallene viser smittetrykket i hver bydel, målt som antall registrerte smittede per 100.000 innbyggere de siste 14 dagene. (Kilde: Oslo kommune)

Oslo kommunes oversikt viser at det ble påvist seks nye smittetilfeller i bydel Nordre Aker mandag. Dette er to flere enn søndag. I snitt er det registrert fire smittede per dag de siste to ukene. Det gir et smittetrykk i bydelen på 107,1 per 100.000 innbyggere de siste 14 dagene.

Selv om Nordre Aker er den av de 15 bydelene med det desidert laveste smittetrykket, har tendensen vært svakt økende siden helgen. Smittetrykker falt fra ca. 200 per 100.000 innbyggere i første halvdel av april, til under 100 fra 21. april til 25. april.

Høyest smittetrykk er det i bydel Stovner, med 609,3 smittede per 100.000 innbyggere de siste 14 dagene.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...