Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Flere seniorsentre i Oslo truet etter glipp

- Ingen er tjent med at flere seniorsentre i Oslo må legges ned, sier Aps Tone Tellevik Dahl.

En sosial møteplass i bydelen: Trim, foredrag, kurs, moteshow og konserter - her fra konsert med selveste Bettan på Ullern seniorsenter. Foto: Arkivfoto

Grunnet sykdom i organisasjonen kan Nasjonalforeningen for folkehelsens driftsmidler for 2014 gå tapt.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.11.2013 kl 12:51

OSLO: - Alle frivillige organisasjoner må søke kommunen om midler tidlig på vårparten. Nasjonalforeningen for folkehelsen (Nff) var sikre på at alle dokumenter var riktig innsendt, men det var det altså ikke, sier leder av Helse- og sosialkomiteen, Tone Tellevik Dahl (Ap).

Da byrådets budsjett ble lagt frem i september var Nff nullet ut grunnet at søknaden ikke var komplett; det manglet revisorgodkjent regnskap.

Regnskapet manglet på grunn av sykdom på Nff sitt kontor da det skulle sendes inn.

Nff oppdager svikten og sender sporenstreks over regnskapet, men det hjelper ikke. Det synes Arbeiderpartiet er smålig og lite fleksibelt.

- Ingen er da tjent med at åtte seniorsentre i Oslo nå står i fare for å bli nedlagt på grunn av en liten detalj som hadde en meget god forklaring og som raskt ble ordnet opp i, sier Tellevik Dahl.

- Ap kommer derfor til å legge inn 700 000 kroner, som de har søkt om, for å sikre fortsatt drift av seniorsentrene, sier Tellevik Dahl videre.

LES OGSÅ: - Jeg blir tvunget til å være kriminell for å holde meg frisk

Første test i dag

Hun understreker samtidig viktigheten av seniorsentrene som møteplass i bydelene.

- Kommunen er da overhodet ikke tjent med at seniorsentre må stenge grunnet sykdom i organisasjonen som førte til manglende innsendte dokumenter. Her må vi kunne være litt rause og se det hele i sammenheng, nå som alle papirene er på plass, sier hun.

Nå håper Tellevik Dahl på flertall i bystyret på de 700 000 kronene som er lagt inn.

- De ulike komiteene avgir sin innstilling i dag, så det blir første test i forhold til om vi får flertall. Finanskomiteen møtes neste uke, mens det endelige vedtaket først foreligger 11. desember, sier hun, og legger til:

- Det burde være i alle partiers interesse at det blir en positiv løsning på denne saken.

LES OGSÅ: Her kan du få lutefisk i Oslo

- 50 prosent av totale driftskostnader

Faglig og administrativ leder seniorsenter Nff/Oslo fylkeslag, Bente Larsgaard, mener situasjonen som nå har oppstått, vil kunne medføre nedleggelse av flere sentre i 2014.

Nff/Oslo fylkeslag drifter per i dag åtte seniorsentre i syv ulike bydeler og et demenstilbud i prosjekt.

- Oslo fylkeslag har vært uten administrativ leder i cirka et år på grunn av sykdom, og den situasjonen har beklageligvis medført manglende oppfølging og oversendelse av dokumentasjon. Med den bakgrunn har vi ikke fått tildelt tilskudd til frivillige og ideelle organisasjoner i 2014, sier Larsgaard.

Seniorsentrene får tildelt økonomiske midler over respektive bydelers budsjett som tilsvarer noe over 50 prosent av totale driftskostnader.

- Vi er kommunens samarbeidspartner i kommunens forebyggende eldreomsorg og viktig aktør for å ivareta samhandlingsreformen.

Seniorsentrene arbeider bevisst med å fremme folkehelsen for de over 60 år.

Nye reformer og befolkningsendringer stiller store krav til fremtidens seniorsentre; de er viktige lavterskeltilbud som ivaretar politiske føringer og kommunens planer og strategier i det helsefremmende og forebyggende arbeidet ovenfor den eldre befolkningen.

- Det er en arena der eldre hjelper eldre og ivaretar aktiv og meningsfull aldring, sier Larsgaard, og legger til: 

- Nff/Oslo fylkeslag kan ikke «for egen regning» fortsette utvikling og administrativ drift av seniorsentrene, til gagn for Oslo kommune.

Det er derfor svært viktig at vi får midler til å ivareta seniorsentrenes målrettede utvikling, mener hun.

Nff driver blant annet seniorsentrene Frogner, Ullern, Vinderen, Skøyen/Smestad, Ullevål Hageby og Grünerløkka.

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...