Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker:

Flere smittetilfeller ved skoler og barnehager

Det er nå smitte ved flere skoler og barnehager i Nordre Aker. Foto: Karl Andreas Kjelstrup / Oslo kommune (illustrasjon)

Det er registrert 189 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 74 flere enn søndag i forrige uke.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 08.03.2021 kl 14:04

OSLO / NORDRE AKER: Det siste døgnet er det registrert 396 koronasmittede i Norge. Det er 33 flere enn dagen før og over dobbelt så mange som samme dag i forrige uke, da tallet var 180. Nesten halvparten av smittetilfellene det siste døgnet, 189, ble registrert i Oslo. Det kommer etter en helg der det fredag ble registrert 227 tilfeller, mens det lørdag var 129.

Tallet det siste døgner er 17 flere enn snittet de siste to ukene, som har vært på 172 smittede per dag. Samme dag forrige uke ble det registrert 115 smittetilfeller.

Antall registrerte smittede per dag i Oslo de siste 14 dagene. (Kilde: Oslo kommune)

Flere smittetilfeller i Nordre Aker

Etter det høye smittetallet torsdag i forrige uke, med 27 registrerte smittede på ett døgn i Nordre Aker, har tallene vært lavere gjennom helgen. Fredag var det registrert åtte nye smittetilfeller, lørdag fire og det siste døgnet – søndag – seks tilfeller. I snitt er det registrert 7,5 tilfeller per dag de siste 14 dagene.

Antall registrerte smittede per dag i Nordre Aker de siste 14 dagene. (Kilde: Oslo kommune)


Smitteutbruddet i Nordberg barnehage i forrige uke har mandag kommet opp i 31 positive tester totalt. Barnehagen holder stengt frem til onsdag denne uka. Det har ikke kommet endelig svar på om det er den muterte virusvarianten, men fem anses som sannsynlig muterte virus.

Også i Bråtenalleen barnehage på Grefsen har det vært smitte hos en ansatt, og lørdag var 16 voksne og 33 barn satt i karantene. Lørdag var det også meldt om enkelttilfeller på Grefsen, Engebråten og Korsvoll skoler.

Syv av 18 smittetilfeller i helgen er i aldersgruppen 0-9 år. Deretter følger 20-29 med fem:

Antall registrerte smittede i Nordre Aker fredag, lørdag og søndag, fordelt på alder. (Kilde: Oslo kommune)

Bydelene

Smittetrykket i Nordre Aker passerte 200 per 100.000 innbyggere i helgen, men lavere tall de siste dagene gjør at det nå er synkende igjen. Smittetrykket er etter søndagen 197,4 per 100.000 innbyggere. Bare Ullern ligger lavere, med 179,4.

Smittetallene er fortsatt høyest i de østligste bydelene i Groruddalen, og har nå igjen passert 600 per 100.000 innbyggere i Alna, Stovner og Grirud bydeler. Det høyeste smittetrykket finner vi i Grorud bydel med 671,3 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene, fulgt av Stovner bydel med 639,3, Alna med 626,5 og Nordre Akers nabobydel Bjerke har igjen høyt smittetrykk, med 526,6.


Fakta: Smittesituasjonen i bydelene

Antall smittede per 100.000 innbyggere i bydelene de siste 14 dager. Tall i parentes er det faktisk antallet smittede.

 • Grorud - 671,3 - (186)
 • Stovner - 639,3 - (213)
 • Alna - 626,5 - (312)
 • Bjerke - 526,6 - (176)
 • Grünerløkka - 406,9 - (254)
 • Søndre Nordstrand - 393,4 - (154)
 • Gamle Oslo - 388,6 - (228)
 • Vestre Aker - 348,3 - (177)
 • Sagene - 266,1 - (120)
 • Frogner - 248 - (147)
 • Nordstrand - 234,5 - (123)
 • St. Hanshaugen - 232,6 - (94)
 • Østensjø - 226,4 - (115)
 • Nordre Aker - 197,4 - (105)
 • Ullern - 179,4 - (62)

(Kilde: Oslo kommunes koronastatistikk, per. 08.03.2021, kl. 10.45)

Totalt er 21.471 Oslo-borgere registrert smittet siden mars i fjor, 896 av dem i Nordre Aker. Rundt en firedel av tilfellene, nesten 5100, er registrert i aldersgruppen 20 til 29 år. Folk i alderen 0 til 29 år står nå for nesten 44 prosent av smittetilfellene i hovedstaden.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...