Nordre Aker Budstikke

Flere søker seg hit. Samtidig planlegges det for et digitalt høstsemester

Handelshøyskolen BIs campus i Nydalen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Handelshøyskolen BI melder om en økning i søkertallet på 20 prosent til BIs bachelorstudier og 29 prosent til BIs masterstudier, sammenlignet med fjoråret. Samtidig tas det høyde for mer digital undervisning.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

OSLO/NYDALEN: – BIs attraktivitet står seg svært godt gjennom den pågående koronakrisen. De gode søkertallene er helt klart et resultat av flere års solid programinnovasjon- og utvikling, sterke faglige leveranser og en samlet evne fra hele organisasjonen til å skape gode studentopplevelser i og utenfor auditoriene. De gode søkertallene kan også tyde på at dagens unge ønsker å forberede seg på en framtid etter korona, sier rektor ved Handelshøyskolen BI, Inge Jan Henjesand, i en pressemeding.

Som følge av koronasituasjonen varslet BI allerede 11. mars at de flyttet all sin undervisning fra klasserom til digitale plattformer. Fra 13. mars ble alle landets utdanningsinstitusjoner pålagt dette av regjeringen.

– Over natten flyttet vi all undervisning digitalt. Det tror jeg har blitt lagt merke til. Vi jobber nå med å tilrettelegge for at alle kurs også til høsten kan ha elementer av, eller gå fullt og helt digitalt avhengig av hva situasjonen tillater. I tillegg skal vi sikre at både nye og eksisterende studenter tas imot på en god måte. Dette handler både om det vi skal gjøre, og det vi må jobbe godt sammen med de dyktige studentene i BIs studentforening for å få til, sier Henjesand.

LES OGSÅ: Universitetet i Oslo planlegger for digital undervisning også til høsten

Flere søkere

BI praktiserer løpende opptak og studenter kan søke helt frem til studiestart, men de aller fleste nasjonale og internasjonale søkere forholder seg til den etablerte fristen 15. april gjennom samordnet opptak. Samordnet opptak offentliggjør nasjonale tall fredag 24. april.


Tallene viser at kjønnsfordeling på Bachelor-program (BSc) så langt er 47 prosent kvinner og 53 prosent menn. For Master of Science (MSc) er andelen 52 prosent kvinner og 48 prosent menn.

Søkertall per 19. april 2020 for Handelshøyskolen BI, sammenliknet med samme tid i fjor:

  • Bachelor (BSc) inkl Årsenhet: +20% (7227 vs 6036 innsendte søknader)
  • Master of Science (MSc): +29% (2123 vs 1643 innsendte søknader)
  • Samlet: +22% (9350 vs 7679 innsendte søknader)

BSc i finans opplever størst økning blant BIs bachelorprogrammer med en økning på 69 prosent (fra 235 søkere i 2019 til 397 søkere i 2020). MSc in business og MSc in finance opplever størst økning blant masterprogrammene.

Bachelorprogrammene ved BI i Nydalen viser en oppgang på 19 prosent og masterprogrammene en oppgang på 29 prosent.


Til sammenlikning har BI – campus Bergen mottatt 25 prosent flere søkere i år sammenlignet med 2019. BI – campus Trondheim er opp 16 prosent, og BI – campus Stavanger er opp 13 prosent.

Handelshøyskolen BI har ca. 20.000 studenter.

Rektor: Finn noe du brenner for

Inge Jan Henjesand, rektor ved Handelshøyskolen BI, her avbildet på takpaviljongen i Nydalen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (Arkivfoto)

– Tallene gir sterke signaler om at BIs portefølje av heltidsstudier er attraktive også i vanskelige tider. Vi har de siste årene hatt økt fokus på å synliggjøre vår forskning og våre faglige kapasiteter, i tillegg til å vise hva man kan oppnå med en grad og et vitnemål fra BI. Dette tror jeg har bidratt positivt, sier Henjesand.

Han oppfordrer studentene til å ta en utdannelse som reflekterer det de har interesse for.


– På tross av omstendighetene rundt Koronapandemien, nasjonalt og internasjonalt, skal vi etter hvert tilbake til en ny normalsituasjon. Da mener jeg at det viktigste ved valg av utdanning er å finne noe man brenner for og som er nær egne interesser. Det tar tre år å blir ferdig med en bachelorgrad og fem år å bli ferdig med en mastergrad. Konjunkturer endrer seg, omstilling stiller nye krav, samtidig som arbeidsmarkedene etter hvert også blir mer internasjonale igjen. Det er derfor viktig å sikre seg en solid utdanning som gir brede muligheter i et arbeidsliv i stadig forandring.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...