Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Flere tusen mangler varme i Oslo

Anleggsarbeider i Akersgata onsdag ettermiddag forårsakte lekkasje i fjernvarmesystemet. Foto: Foto: Magne Mellem Enoksen

Etter brudd på et fjernvarmerør måtte flere titalls tusen i Oslo belage seg på en iskald morgendusj.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.02.2014 kl 15:21

OSLO: Årsaken til at hustandene i Oslo mangler varme er brudd på et fjernvarmerør. Dermed stoppet leveransen av fjernvarme til flere adresser i byen.

Brudde skjedde allerede på onsdag i 14-tiden. Anleggsarbeid hadde forårsaket en skade på fjernvarmerøret i Akersgaten i forbindelse med forberedelser til rivning av et bygg.

Dette førte til at masse vann rant ut fra nettet. Hafslund opplyser om at det tar tid å fylle det på igjen.

Ny lekkasje

Klokken 14.15 torsdag opplyser Hafslund at over 4000 kubikkmeter vann har lekket ut. Dette tar tid å etterfylle, særlig etter at en ny lekkasje som ble oppdaget torsdag gjorde etterfyllingen mindre effektiv.

- Det ble i formiddag oppdaget ytterligere en lekkasje i fjernvarmenettet, som en følgeskade av skaden i Akersgata, melder informasjonssjef Truls Jemtland i Hafslund på deres nettsider.

Hafslund jobber nå på spreng med å få fylt på med vann, og nye løsninger tas i bruk.

- Etter hvert som vi etterfyller vann, vil vi kunne øke temperaturen, slik at flere og flere kan få varmen tilbake. Vi beklager at dette nødvendigvis må ta noe tid, sier Jemtland.

Refunderer panelovner

Strømselskapet ber dem som har mistet varmen om å sette på det de har av panelovner og alternative oppvarmingskilder for å bidra til å holde varmen oppe i de byggene som er berørt.

De som ikke har andre varmekilder kan kjøpe panelovner på inntil 2000 Watt, og få refundert inntil 1000 kroner av Hafslund.

Hafslund har foreløpig ikke oversikt over hvor mange som er uten varme og varmtvann, men det skal være snakk om flere titalls tusen, først og fremst i sentrumsbydelene.

 

ANDRE SAKER FRA DITTOSLO.NO:

Dette skal lokke de unge til å studere teknologi

Disse jentene går ut hver eneste kveld

SkjeriOslo: Eia åpner intim kjønnsutstilling

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...