Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Flommer over av skademeldinger etter uvær

Både lyn og regn har sørget for flere skader. Foto: Foto: Halvor Njerve

Hele 61 skader er meldt inn til Gjensidige etter uværet som har herjet i hovedstaden de siste dagene.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 06.08.2014 kl 09:49

OSLO: På bare fem dager har skademeldinger fra Oslo rent inn til Gjensidige. Og forsikringsselskapet regner med at tallet vil stige.

- Etter helgen mottok vi cirka 60 prosent flere telefoner enn normalt, sier informasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige.

- Vi har kalt inn ekstra mannskaper for å ta unna alle henvendelsene men det blir dessverre noe køer og ventetid, legger han til.

Har du bilder av uværet du vil dele med oss? Send de til tips@dittoslo.no eller del bildet på Instagram under hashtaggen #dittoslo.

500 saker på landsbasis

61 skademeldinger har kommet inn etter regn og lyn som har herjet i Oslo. Tallene gjelder fra 1. august til 5. august.

Rysstad sier i en pressemelding at det fortsatt er noen som ringer inn.

LES ANDRE NYHETER FRA DITTOSLO HER

Selskapet har fått meldt inn over 500 saker på landbasis med samlede erstatninger for rundt 20 millioner kroner. Det tilsier at tallene for bransjen samlet kan komme på 50-100 millioner kroner.  

LES OGSÅ: Hoppende glad for regnvær

Flest vannskader

Selskapet opplyser om at det er mange vannskader som meldes inn.

Det er mye vann i kjellere. Bakken klarer ikke klarer å ta unna vannet, sluk på utsiden fylles opp og vannet går over. Bakken er så tørr at vannet bruker lengre tid på å ta unna.

En tidligere beregning fra selskapet viser at cirka 3.000 PC-er årlig blir ødelagt på grunn av lyn. I tillegg til PC-er, er kjøleskap, frysere, TV og stereoanlegg mest utsatt for skader.

Lynet og regnet har nå sørget for at store summer må brukes. Selskapet har regnet med at gjennomsnittskaden på vann nå er oppe i 47.000 kroner, mens lynskader ligger på 25.000 kroner.

 

Nedbør til tross, det har vært en flott sommer på Østlandet. Varmen har holdt seg og flere har trukket til byens strender. Nå ser det ut som om regnet holder seg borte en stund. Selv om gradene synker noe, blir det hvertfall tørt i en uke fremover. Solen skal også titte fram.

Dette melder Yr.no :

 

LES OGSÅ:

Flere brannutrykninger i natt

Uvanlig prisoppgang i juli

Er du uten Øyabillett? Se her

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...