Nordre Aker Budstikke

Mesternes mester-vinneren i stygg ulykke

Mesternes Mester-vinner Pål Anders Ullevålseter og kona Mette Solli, her fra Nordberg Grand Prix 19. mai. Søndag ble Ullevålseter utsatt for en stygg ulykke, og pådro seg flere bruddskader i tillegg til en hjernerystelse. Foto: Christian Fredrik Borg

Pål Anders Ullevålseter var hyret inn som motorsykkelinstruktør i helgen, det var da det gikk galt.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.06.2019 kl 15:29

NYDALEN / GOL: I helgen var Mesternes Mester-vinner Pål Anders Ullevålseter hyret inn som kursinstruktør i håndtering av motorsykkel på grusvei på Gol i Buskerud. Den andre kursdagen ble instruktøren selv skadet, og Ullevålseter ble fraktet med ambulanse til Ringerike sykehus.

Ifølge VG hoppet han 30 meter i lufta før han landet og ble kastet av motorsykkelen.

- Jeg skulle demonstrere, så hoppet jeg litt langt, forteller 50-åringen til VG.

TV2, som omtalte ulykken først, skriver at han ikke husker noen ting fra ulykken, men at han i ettertid har blitt fortalt hva som skjedde. Videre bekrefter han også at han trolig ble slått bevisstløs som en følge av ulykken.

- Flaut

Ovenfor kanalen legger han ikke skjul på at det var flaut at dette skjedde foran kursdeltakerne.


- Det er flaut når instruktøren blir kjørt bort i sykebil, forteller han til TV2.

Tross det lange hoppet på 30 meter pådro han seg ifølge TV2-saken ingen indre skader, men fikk en hjernerystelse i tillegg til brudd både i kragebeinet og ribbeinet.

Nå venter det noen roligere uker for vinneren av en rekke reality-program, som Farmen Kjendis, Isdanserne, 71-grader nord kjendis og senest Mesternes Mester i januar.

- Aldri redd

Når Nordre Aker Budstikke møtte 50-åringen sammen med kona Mette Solli tidligere denne måneden på olabilløpet Nordberg Grand Prix svarte kona at hun aldri var redd når han kjørte, på Nordre Aker Budstikkes spørsmål.

- Jeg har blitt vant til det, så det går heldigvis fint. Han er rutinert, og jeg roer meg ned med det, sa Solli, som selv er verdensmester i kick-boksing til lokalavisa under arrangement 19. mai.

Skulle til Grefsen

Ullevålseter stilte tidligere denne måneden gledelig opp sammen med kona i en gymtime på Tåsen skole. Øvelsene i 5. trinnklassens eget Mesternes mester ble styrt av verdensmesterparet.

I starten av mai var Pål Anders Ullevålseter lærer i en guymtime på Tåsen skole sammen med kona Mette Solli. Etter planen skulle han også holde en slik gymtime på Grefsen skole onsdag. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

- Habil sjåfør og kursholder

Ullevålseter har tidligere holdt flere kurs med samme tema: motorsykkelkjøring på grusvei, på samme sted.

Tidligere har krusene vært arrangert av Norsk Motorsykkel Unions underavdeling i Oslo og Akershus. Nordre Aker Budstikke får bekreftet at han holdt to slike kurs på samme sted, Gol, i fjor. Etter det vi kjenner til skal det ha vært rundt 40 deltakere på begge kursene.


Da Nordre Aker Budstikke snakker med arrangør av de to kursene i fjor, Kari-Anne Søreng som er fylkessekretær i unionens avdeling i Oslo, mandag kveld har hun ikke hørt om ulykken. Hun kan imidlertid bekrefte at kursene ikke var i regi av dem.

– Dette kurset var ikke i regi av oss, og jeg vet ingen ting om ulykken. Det var utrolig trist å høre om dette, og jeg ønsker ham god bedring. Han er en utrolig flink kursholder og sjåfør, og vet virkelig hva han driver med, så dette kom som et sjokk. Dessverre må han ha hatt maks uflaks og så endte dette ille, forteller Søreng på telefon fra Italia.

Flere medier, deriblant Se og hør, skriver at kurset var i regi av Norsk Motorsykkel Union. Søreng opplyser at det kan ha blitt arrangert av andre underavdelinger, uten at hun vet om det.

Pål Anders Ullevålseter vant kjendisracet i Nordberg Grand Prix, som i Mesternes Mester på NRK. Foto: Christian Fredrik Borg

Det har ikke lykkes Nordre Aker Budstikke å komme i kontakt med Ullevålseter, som nå er landslagtrener i enduro, mandag kveld.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...