Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Fly holdt folk våkne natt til langfredag

Ikke bare månen som hang over Oslo natt til langfredag, men også et småfly som irriterte mange oslofolk som helst ville sove. Flyet hadde tillatelse til å "bråke" i følge politiet, men hvorfor er det ingen som har fått klarhet i. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP/ILLUSTRASJONSFOTO

Et mystisk småfly skal ha holdt folk våkne i Oslo i mange timer natt til langfredag.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 03.04.2015 kl 18:46

OSLO/KJELSÅS: Svært mange reagerte på at et småfly fløy over hovedstaden natt til 3. april.

Nordre Aker Budstikke har vært i kontakt med en Kjelsås-familie som også ble vekket av småflyet.

– Vi merket det rund klokken kvart over to i natt. Flyet holdt på til rundt kvart på fire - fire, forteller Kjelsås-familien som ikke ønsker å stå frem med navn i avisen.

Familien forteller videre:

– Det kjørte frem og til bake hele tiden, så vi ble ganske lei. Det er vel ikke lov å fly om natta med småfly? Det var like før vi varslet politiet.

Familien håper på en rolig natt i natt, uten småfly over hustakene.

Vet du noe om dette? Tips Nordre Aker Budstikke!

Operasjonssentralen skrev selv følgende på Twitter i løpet av natten:

– Ut fra loggen ser jeg at det var noen klager rundt midnatt. Vi sjekket ut saken, og fant ut at det var et småfly som hadde fått de nødvendige tillatelser. Vi har ikke registrert ytterligere klager senere på natten, sa operasjonsleder Tor Jøkling hos Oslopolitiet til Osloby fredag morgen.

I følge avisen er også Avinor irriterte for at politiet tvitret om at det var dem som hadde gitt tillaltelsen. I følge kommunikasjonssjef Kristian Løksa i Avinor er det Luftfartstilsynet som gir tillatelser til flyvninger lavere enn 3500 fot over Oslo sentrum.

Flere av dem som reagerte på flyvningen, tok til Twitter i natt:

PS! Fredag ettermiddag melder Osloby at det var det svenske selskapet Prokitor, som var på vingene på oppdrag fra Hafslund.

- Det stemmer. Vi var ute for å analysere fjernvarmenettet i Oslo i natt, opplyser Gustav Tempelman i Prokitor.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...