Nordre Aker Budstikke

Flytter hele sveitservillaen til annet sted

Denne sveitservillaen skal bevares, og flyttes til sør på tomta i Kjelsåsveien 114 - 116. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Det blir store endringer i Kjelsåsveien 114-116. Ny bebyggelse med blant annet 80 leiligheter. Det som skal bevares - og flyttes - er den gamle sveitservillaen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.08.2015 kl 13:10

KJELSÅS: Like før sommeren vedtok Oslo Bystyre detaljregulering av eiendommen i Kjelsåsveien 114-116, der blant annet Kuben Eldresenter holder til.

Planen er å rive eksisterende bygninger, og bygge nytt over terreng på BRA 7295 kvadratmeter og delvis under terreng BRA 3596 kvadratmeter, og blant annet legge til rette for 80 omsorgsboliger og aktivitetssenter for eldre. Høydene på det byggene skal være to til fire etasjer. Ny inn- og utkjørsel blir fra Kjelsåsveien - les fra saksinnsyn her.

Flyttes

Kommunens flotte bevaringsverdige sveitservilla, som også står på samme tomt, skal flyttes fra der den står i dag, nord mot Kjelsåsveien, til sør/øst på eiendommen - mot Myrerskogveien.

Les også: Nesten halvparten av 10. klassingene fikk bare 1 eller 2 på skriftlig matteeksamen

Det skal også etableres «torg og park» mot Myrerskogveien, i området der sveitservillaen skal flyttes.

Lite gehør

Det har vært flere beboere i området som har klaget på planene. Blant annet på høydene på nybygget, og i den forbindelse mulig innsyn og mer skygge for eiendommene i nærheten, samt økt trafikk.

Men det var lite gehør å få for beboerne i området hos politikerne og kommunen. Bortsett fra noen små justeringer i planen, som bevaring av 8 trær og nyplanting av 5 nye, så ble det slik utbygger Eiendom- og byfornyelsesetaten ønsker.

Les også: Fangene på Fortet åpner i Nydalen

I dialog med Kuben

I bystyrets vedtak står det også følgende: Bystyret ber byrådet om å gå i dialog med eksisterende driver av eldresenter, Kuben, for å gjøre seg kjent med denne aktørens innspill.


– Når det gjelder Kuben eldresenter, som driver et verdifullt tilbud til eldre i bydelen, skal Eiendoms- og byfornyelsesetaten og bydelen sammen se på muligheten for midlertidige lokaler i nærheten mens utbyggingen pågår. Det vil også være dialog rundt eldresenterets fremtid i de nye lokalene, sier kommunikasjonssjef i Eiendoms- og byfornyelsesetaten, Lena Nesset.

Helserelatert virksomhet

Hun fortsetter.

– Reguleringsplanen legger til rette for omsorgsboliger, omsorg+, med tilhørende aktivitetssenter. Det innebærer at det også i fremtiden skal være et aktivitetssenter for eldre i eiendommen. I tillegg er det regulert inn strøkstjenlig virksomhet i planen, med tanke på helserelatert virksomhet, sier Nesset videre.

Men reguleringsplan og bestemmelser detaljerer imidlertid ikke selve innholdet i bygget.

Les også: 220 ivrige barn og unge: Gjerne Multisportuka gjennom hele året


– Dette vil komme i neste fase «prosjektering og byggesøknadsfase». Reguleringsplanen regulerer heller ikke leieforhold, så hvem som vil holde til i de nye lokalene er for tidlig å si noe om. Vi er imidlertid opptatt av å gi våre leietakere så mye forutsigbarhet som mulig og vil i den videre prosessen holde dem orientert om hva som skjer når, sier Nesset.

Når?

Har dere noe tidsperspektiv på når bygging kan starte, og eventuelt når nye Kjelsåsveien 114 - 116 kan være på plass?

– Nå som reguleringsplanen er vedtatt vil man starte arbeidet med selve prosjektet. Dette innebærer konkretisering av innholdet i prosjektet, prosjektering og byggesaksbehandling m.m. som er alle prosesser som tar litt tid, sier Nesset.

Hun fortsetter.

– Det er vanskelig nå å angi noe eksakt, men utfra det vi nå vet vil det bli byggestart tidligst i 2017/2018. Når det nye bygget vil stå ferdig er også vanskelig å si, men i 2019 kan være realistisk.

Byrådsavdeling for eldre og sosiale tjenester

Hun legger også til at Eiendoms- og byfornyelsesetaten forvalter og leier ut eiendommen i dag, men at den videre planleggingen av prosjektet på eiendommen skjer i regi av Byrådsavdeling for eldre og sosiale tjenester.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...