Nordre Aker Budstikke

Bydel Nordre Aker:

Endrer vaksineintervallet, men ikke for alle

Utenfor vaksinesenteret manes det til senking av farten for syklister, men for noen går tiden mellom første og andre dose den andre veien. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Det er fremdeles også mulig å benytte seg av tilbudet om «drop-in»-vaksinasjon for den første dosen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.07.2021 kl 18:29

NORDRE AKER: – På grunn av holdbarheten til vaksinene har vi flyttet innbyggere slik at noen får et kortere intervall, ettersom det er svært viktig for oss å unngå svinn, sier assisterende bydelsoverlege, Anders Danielsen Lie til Nordre Aker Budstikke.

Han sier at det gjelder de som har time nærmest frem i tid, men ikke alle.

– Innbyggerne får da en SMS om at timen deres er flyttet og at de må kontakte oss om den nye timen ikke passer. Som hovedregel er vi likevel opptatt av å følge FHIs anbefaling om tolv ukers intervall mellom dosene, forteller Danielsen Lie videre.

Assisterende bydelsoverlege Anders Danielsen Lie i Nordre Aker. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

«Drop-in»

Bydel Nordre Aker har i ei drøy uke tilbudt «drop-in»-vaksinasjon. Det er ikke nødvendig med forhåndsavtale.


– Vi er veldig glade for å kunne tilby innbyggerne i Nordre Aker «drop-in»-timerfor covid-19-vaksine. Vi har mellom seks og 20 innbyggere på hverdager som møter opp til «drop-in», sier assisterende bydelsoverlege Danielsen Lie.

Helseetaten skriver i en e-post til Nordre Aker Budstikke at bydelene melder om forskjellig pågang for tilbudet.

– Alt fra ti til over 40 personer per dag. Dette er tall fra forrige uke, sier fungerende kommunikasjonssjef Caroline Bremer i e-posten.

Det finnes ingen samlet oversikt over antall vaksinerte uten forhåndsavtale for alle bydelene.

Kun første dose

– Vi er fornøyd med interessen så langt og håper innbyggere over 18 år som kommunen ikke har fått kontakt med i vaksineløpet til nå, benytter seg av «drop-in» for dose en, sier Bremer i Helseetaten.

Tilbudet gjelder kun den første dosen.

– Du vil få oppsatt time til dose to. Er du allerede satt opp på vaksinetime, både dose en og dose to, skal den benyttes, påminner Bremer.

Bydel Nordre Akers vaksinsenter på Blindern har åpnet for «drop-in» mellom 09 og 14 fra mandag til fredag, ifølge bydelen.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...