Nordre Aker Budstikke

Folk må ikke kvie seg for å oppsøke hjelp, oppfordrer legen

Fastlege Kaisa Sivonen på plass i Frysjaveien, og ved Kjelsås Legesenter. Foto: Tiril Haga

6. april åpnet legesenteret i nye lokaler, nå er enda en fastlege på plass. Hun ber folk om ikke unngå å kontakte legen på grunn av koronasituasjonen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

KJELSÅS: Kaisa Sivonen er bekymret for om folk tør å komme til lege, på grunn av koronasituasjonen:

– Det er faktisk lov å dra til legen, men selvfølgelig kan det være greit å ringe først. Så kan vi høre om de har noen koronasymptomer før de eventuelt kommer, sier den nye fastlegen i Frysjaveien, hvor nå Kjelsås Legesenter holder til.

Kaisa Sivonen, 35 år, startet opp som fastlege ved Kjelsås legesenter 1. mai, men har vært vikarlege ved legesenteret siden januar 2019. Nå er hun klar for å fylle opp sin egen fastlegeliste.

– Jeg tror det er et behov med flere fastleger i Nordre Aker. Jeg har planlagt å bli her, så de som ønsker å bruke meg, må bare ta kontakt, sier Kaisa, opprinnelig finsk, men som snakker godt norsk.

Savnet det å være allmennpraktiker

I Finland startet Sivonen opp som allmennpraktiker i Helsingfors, etter at hun var ferdig med medisinstudier i Tartu i Estland. Nå har hun bodd i Oslo i fem år. Her startet hun ved psykiatrisk avdeling på A-hus, men savnet å være allmennpraktiker.


– Jeg trives veldig godt her ved Kjelsås Legesenter, sier Sivonen.

Litt roligere

Under koronaperioden har det vært mange samtaler med pasienter via telefon og nett. Sivonen forteller at det har variert hver dag hvor mange pasienter som har vært ved legesenteret, men at det har vært roligere enn normalt, under koronaperioden.

– Vi håper at folk tør å komme til legen fremover, men vi skjønner jo at folk er forsiktige, fortsetter hun.

7500 pasienter

Kjelsås Legesenter holder nå til i sine nyoppussede lokaler i andreetasje i Frysjaveien 35, med 400 kvadratmeter og med heis. Det er i alt syv leger ved senteret, og med til sammen rundt 7500 pasienter på listene.

– Vi er svært fornøyde med våre nye lokaler og trives veldig godt her, sier Sivonen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...