Nordre Aker Budstikke

Folkefest på Ullevålseter

God stemning på Ullevålseter i helgen. Mange møtte opp for å hoppe eller se på. Foto: PRIVAT

Et blaff av tidligere tiders hoppmoro på Ullevålseter i helgen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.02.2018 kl 10:07

ULLEVÅLSETER: Ullevålseter har ikke bare vært turmål med kakao og varme boller for markabrukere til fots og med langrennsski i Nordmarka. Ullevålseterbakkene lå i lia vest for det velkjente serveringsstedet. I den største var det mulig å hoppe 35 meter, ifølge informasjon fra Skiforeningen.

Kjørte opp lastebillass

Det har vært flere hoppbakker i området. Maridalens Venner nevner Sagstubakken ved Greveveien, Bruabakken ved Hammeren, Sinoberbakken, Grytebakken og Dambakken øst for Sandermosen stasjon, som noen eksempler.

– På 40-, 50- og 60-tallet ble det kjørt lastebillass med folk fra byen opp for å hoppe i bakken på Ullevålseter. Det var mye liv og røre der på kveldene. Det har vært stille i bakken der en stund nå. Så, derfor så jeg muligheten for å lage et lite hopp-show igjen, sa Pål Anders Ullevålseter, da han gravde frem den gamle bakken på Ullevålseter, og arrangerte hopprenn sist vinter.

Noen av Ullevålseterbakkene fotografert i 1951. Foto: Widerøes Flyveselskap / Helge Skappel / Oslo byarkiv

Rallykjørereren som har vokst opp på Ullevålseter vant nylig Farmen Kjendis på TV2.

Folkefest

Lørdag var det klart for mer hoppmoro på Ullevålseter. Det ble en folkefest, med uteboder med all slags servering som toppet seg med Nordmarkas vørterøl. Grilling av pølser og hamburgere og musikkanlegg med diverse jazzinnslag. Speakeren leverte innslag og gode historier.

Pål Anders Ullevålseter sammen med Gjermund Fluge Ulleberg på 9 år. Han deltok i hopprennet i helgen, men falt etter et hopp på 14 meter og måtte så over 2.omgangen. Foto: PRIVAT

Mange av hopperne deltok med slalåmutstyr, men også hoppski og gamle treski med kandahar ble brukt.

Etter det Nordre Aker Budstikke kjenner til var det lengste hoppet på 21 meter. Og det var Helge Stangeby-Nielsen som vant, crosskjører og kompis av Pål Anders.


Mye snø gjorde det litt krevende å unngå litt løse forhold, så ikke alle greide å stå på bena.

OL-hopper

Pål Anders og faren, Reidar Otto, fotografert i 2017. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Selv om hopp-showet i helgen var åpent for amatører, og alle som ville delta, har Ullevålseter fostret gode skihoppere – slik som Reidar Otto Ullevålseter:

– Fattern hoppet med OL-fakkelen i Oslo i 1952, han var Norges beste juniorhopper på den tiden, men var for ung til å hoppe under OL. Han syns det er stas at det blir litt liv i bakken igjen, har Pål Anders tidligere uttalt til Nordre Aker Budstikke.

LES OGSÅ: Det er mange gode historier fra Ullevålseter: Har du hørt om natten Louis Armstrong kjørte kanefart til Ullevålseter, og ble der ut i de små timer?

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...