Nordre Aker Budstikke

Følte seg 70 år yngre etter rulling med russen

Kari fra Seniorhuset og russen Varin. Foto: Utlånt

For tredje år på rad tok M-vennene i Generasjon M med seg seniorruss på rulling. Da ble det «It's raining men», kaffe og kroneis, og opplevelser for livet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.05.2019 kl 15:38

TÅSEN: Søndag 12. mai rullet seniorrussen fra Seniorhuset i Nordre Aker nok en gang sammen med Generasjon M.

M-vennene besøker vanligvis Seniorhuset hver tirsdag, men denne uken fant gjengen på ekstra sprell sammen med seniorene ikledd russeklær og store glis.

Dette er tredje året på rad Generasjon M – som ble startet av den sosiale entreprenøren og gründeren Anne Stine Hole fra Kjelsås – arrangerer «rulling med russebuss» for sykehjem og omsorgsboliger i Oslo-området.

M-vennene og russen plukket opp seniorene i Pastor Fangens vei, og rullet rundt i Nordre Aker søndag ettermiddag. Foto: Utlånt

I fjor fikk seniorrussen og M-vennene med seg ordfører Marianne Borgen på tur til Grefsenkollen.

I år tilbrakte 24 feststemte M-venner, russ og seniorruss søndagen på hjul rundt i Nordre Aker med russebussen «Full rulle». På veien ble det et stopp på Trollvannstua hvor det ble servert kroneis og kaffe.


Det var en oppstemt gjeng som danset både i og utenfor bussen mens «Africa» av Toto og «It’s raining men» ljomet fra høyttalerne i russebussen, rapporterer M-vennene.

– Så gøy å få være med på det ungdommen driver med, sa en av seniorrussen.

70 år yngre

Kari fra Seniorhuset og russen Varin. Foto: Utlånt

Varin Hiwa er russ og rekrutteringsansvarlig i Generasjon M.

– Grunnen til at de eldre blir med på rullingen er fordi det er en helt ny opplevelse for dem, og ikke minst det å få se hvordan russen har endret seg gjennom årene. Da blir de inkludert i noe som snakkes og skrives mye om i mediene. Jeg mener det er viktig å inkludere alle i samfunnsdebatten, også de eldre.


Hiwa begynte i jobben som M-venn da hun var 14 år, men dette er første gang hun er med på rulling med seniorrussen i:

– Dette var min første gang med seniorrussen og det var helt fantastisk. Tilbakemeldingene har vært overbærende hyggelige. Noen fortalte meg at de følte seg 70 år yngre. I tillegg var det en som sa at dette var en dag som sent skulle glemmes – «dette er helt vilt», sa vedkommende.

Møtes på nye arenaer

M-venn Ida Wager. Foto: Utlånt

Også Ida Wager er M-venn og russ i år. Hun mener det er viktig at eldre får nye opplevelser i en hverdag hvor det ikke alltid skjer så mye nytt.

– Det er gøy å ta dem med ut på turer, og skape nye minner. Alder er bare et tall. På rullingen var det en på 98 år som storkoste seg sammen med oss. Det er gøy å ta dem med inn i våre liv og møtes på andre arenaer enn vi vanligvis gjør, sier Ida.


Fra Seniorhuset i Pastor Fangens vei 22 var seksjonssjef for Seksjon lavterskel, Heidi Karsrud Nordal og fagkonsulent forebygging og mestring, Linn Dahl Eikås med – i tillegg til leder av Helse- og sosialkomiteen i Nordre Aker, Bente M. Larsen (Ap).

Anne Stine Hole i Generasjon M, leder av Helse- og omsorgskomiteen i Nordre Aker, Bente M. Larsen (Ap) og Heidi Karsrud Nordal, leder for Seniorhuset. Foto: Utlånt

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...