Nordre Aker Budstikke

Johannes Høsflot Klæbo:

– For å bli best må du også trene med de beste

Fra venstre: Ragnhild Haga, Karianne Olsvik Dengerud, David Thorvik, Håvard Moseby og Johannes Høsflot Klæbo på treningsleir på Sjusjøen, de tre kjelsåstalentene i midten har trent med gode skiløpere fra mange nasjoner. Foto: NORGES SKIFORBUND

Kjelsåstalenter på leir med de beste: – Jeg har fått flere tips om hvilke endringer jeg kan gjøre i mitt treningsarbeid, sier Karianne Dengerud fra Kjelsås.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.08.2018 kl 09:50

SJUSJØEN: Kjelsås-løperne Karianne Olsvik Dengerud, David Thorvik og Håvard Moseby har fra den siste uka deltatt på Equinors international junior camp i langrenn på Sjusjøen.

– Leiren, som er den største i sitt slag, er arrangert av Norges Skiforbund i samarbeid med Equinor Morgendagens Helter, og i år deltok rundt 200 løpere og ledere fra 19 forskjellige nasjoner. På leiren har noen av de beste juniorløperne fra hele verden vært samlet og det har derfor vært en flott arena for talentene fra Kjelsås å kunne teste hva slags nivå de er på, fra pressemelding fra Norges Skiforbund.

Og skistjernene var på plass:

– For å bli best må du også trene med de beste og det legges det til rette for på Equinors international junior camp. Når Karianne, David og Håvard har fått trent sammen med utøvere fra hele verden en hel uke så vil de sikkert bli inspirert til å opprettholde innsatsen, gløden og viljen til å bli en enda bedre langrennsløper, sier Johannes Høsflot Klæbo og Ragnhild Haga som er mentorer for Equinor Morgendagens Helter.

Både Klæbo og Haga deltok på en hard treningsøkt sammen med deltakerne og fikk med egne øyne se hvordan nivået er på juniorløperne.


– Det er ikke noen tvil om at det gror godt i langrennssporten også utenfor Norge og vi måtte gi maks innsats for å henge med på treningsøkten i myra, sier de to.

Equinor international junior camp 2018. Foto: NORGES SKIFORBUND

Lært mye

Kjelsås-talentene og de andre deltakerne på samlingen har både fått testet kropp og hode i løpet av den siste uken. Flere harde treningsøkter, men også foredrag om kosthold og treningsmetodikk har stått på programmet. Blant annet holdt både Johannes Høsflot Klæbo og Ragnhild Haga hvert sitt foredrag for å inspirere juniorløperne.

– Det å trene sammen med langrennsløpere fra hele verden på Equinor international junior camp har gitt oss en unik mulighet til å lære av andre nasjoner og ikke minst se om vi holder et godt nivå sammenlignet med de utenlandske utøverne, sier Karianne Olsvik Dengerud fra Kjelsås Langrenn.

– I tillegg var det inspirerende å høre hvordan Johannes og Ragnhild trener for å bli enda bedre, og jeg har fått flere tips om hvilke endringer jeg kan gjøre i mitt treningsarbeid, avslutter Kjelsås-talentet.

Rekordmange nasjoner deltok

Videre fra pressemeldingen går det frem at dette er åttende gang at det arrangeres en slik talentleir for internasjonale utøvere og trenere. Og for Norges Skiforbund og Equinor har det vært viktig å gi noe tilbake til hele langrennssporten, og ikke bare til de norske utøverne.

– Vi har alltid hatt som mål at denne leiren skal være et sted der vi deler treningsmetoder mellom de forskjellige nasjonene. Derfor er det urolig gøy at vi i år har hatt med utøvere og trenere fra 19 forskjellige land, og at en nasjon som Kina er med for første gang, sier utviklingssjef i Norges Skiforbund Brit Baldishol.

Fakta Equinor international junior camp

  • Arrangeres 8-15. august på Sjusjøen.
  • Årets camp er den åttende i rekken.
  • Rundt 200 utøvere og trenere fra 19 land deltar.
  • Nasjonene som deltar er Canada, Norge, Sverige, USA, Kina, Polen, Spania, Latvia, Italia, Finland, Japan, Estland, Slovenia, Tsjekkia, Hviterussland, Armenia, Bosnia- Hercegovina, Slovakia og Østerrike.
  • Et samarbeid mellom Norges Skiforbund og Equinors talentprogram Morgendagens Helter.
  • Morgendagens Helter mentorene Ragnhild Haga og Johannes Høsflot Klæbo er med som trenere og inspiratorer.
  • Morgendagens Helter er Statoils talentutviklingsprogram innen idrett, kultur og utdanning.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...