Nordre Aker Budstikke

Lyn-spillerne venter på avklaring:

– For å være ærlig: Det har vært helt jævlig og drit kjedelig!

Rasmus Gjemmestad (t.v) og Kasper Kvello klare for enda en corona-tilpasset trening på Kringsjå. Foto: Tiril Haga

Det tidligere elitelaget Lyn er nå i kategorien «breddefotball», og får derfor ikke spille kamper før langt ut i august.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 03.07.2020 kl 09:58

KRINGSJÅ: – Jeg vil ikke kalle oss "bredde" slik vi holder på - med fem fellestreninger i uka. Jeg har vært med på å spille i 4. divisjon og det er et godt skille opp til 3., sier Kasper Kvello (24).

Midtbanespilleren signerte for sin moderklubb Lyn i vinter. Han forteller at fotball under koronaperioden ikke har vært helt topp.

– For å være ærlig: Det har vært helt jævlig og drit kjedelig! Man driver med fotball fordi man synes det er gøy å spille fotball, så når man ikke får det, så blir det ganske trått etter hvert.

Også trener og tidligere eliteseriespiller Bent Inge Johnsen synes det har vært tøft.

– Det har vært utfordrende å trene under koronaperioden, uten kontakt og spill. Når det gjelder motivasjon så har det også vært vanskelig siden vi ikke fikk noen dato for oppstart og seriestart før nå nylig. Enkelte begynte nok å få en fallende motivasjon på slutten, men jeg er imponert over spillerne som likevel har fått trent godt under den utfordrende tiden, sier Johnsen.


Beng Inge Johnsen klar for å kjøre økt. Foto: Tiril Haga

Frafall

Treneren tror at laget ligger godt an, med tanke på eventuell oppstart 8. august, og at de har satt seg som mål å rykke opp. Samtidig, hvis det ikke blir seriestart før september, så gjelder også andre bekymringer.

– Jeg frykter et stort frafall, spesielt for yngre spillere hvis det ikke snart bli oppstart for fullt igjen. Det er en katastrofe at barne- og ungdomsfotball, og bredden, må vente så lenge, fortsetter Johnsen.

«Hvor er logikken?»

Lyn har også på sin nettside lagt ut en tekst signet daglig leder, der det blant annet står:


«Vi tok en velfortjent ferie etter flere måneder med koronatrening, og var sikre på at trening med fullkontakt skulle åpne igjen da vi var tilbake. Den gang ei. Hvor er logikken i dagens politikk? 

Du kan drikke deg dritings på byen og boltre deg rundt til tre på natta. Badestrendene, gågatene og shoppingsentrene er overfylte, mens busser, t-baner, trikker og fly er stappfulle. Selv treningssentre er åpne. Ja det meste er tilbake som normalt, men å spille fotball om du er over 20 år skal liksom ikke være lov? Hvor er logikken og hvor er argumentene?»

Rasmus Gjemmestad (23), spiller på Lyn herrer er litt i tvil angående 8. august, og om det blir seriestart da.

– Jeg håper selvfølgelig på at serien starter da, med jeg tror ikke det. De som bestemmer virker å holde på sitt. Så det kan godt være at vi må vente til september, sier Gjemmestad.

Han, som lagkamerat Kvello, synes også det har vært en kjedelig tid uten normale treninger og kamper. Men det har vært mer løping enn normalt, om enn ikke like gøy.

– Det går ikke å erstatte fotballspilling med løping! legger han til.


For de fleste klubber og lag, har koronaperioden også påvirket økonomien. Johnsen mener at det har ikke gått like hardt utover Lyns herrelag, som for andre.

– I 3. divisjon blir det nok tapte billettinntekter, men det er nok et mye større problem oppover i divisjonene.

Han legger til at klubben også jobber med å få på plass mer fotballskole og andre tiltak for å bøte på økonomien.

Norges Fotballforbund

Torsdag skrev Norges Fotballforbund på nett at myndighetene likevel er usikre på om NFF selv kan beslutte å innlemme 3. divisjon herrer og 2. divisjon kvinner i toppfotballpiloten. Et møte med de nevnte divisjonene som skulle vært gjennomført torsdag er utsatt til fredag 3. juli kl. 17.00, fordi NFF venter på tilbakemelding fra myndighetene om dette.

– Det å motta en slik brems fra myndigheten nå, etter gjentatte forespørsler om direkte dialog i møte og over en uke etter at vi i brevs form ga uttrykk for at vi nå ville vurdere å innlemme disse liganivåene i toppfotballpiloten, er overraskende og krevende å forholde seg til, særlig for de mange involverte klubber og mennesker som var lovet avklaring i dag. I tillegg har kultur- og likestillingsminister Abid Raja ved flere anledninger gitt klart uttrykk for at det er opp til NFF å beslutte at 2. divisjon kvinner og 3. divisjon menn kan starte så sant lagene «forpliktes til å følge og overholde idrettens protokoll laget for toppfotballen og toppidretten», sier Pål Bjerketvedt, generalsekretær i NFF, til Fotball.no.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...