Nordre Aker Budstikke

Foreldre ved to skoler ber om mer sikring:

«Før det skjer en alvorlig ulykke»

Havnabakken, bildet er tatt i begynnelsen av januar. Foto: Christian Fredrik Borg/Arkiv Nordre Aker Budstikke

Det er en populær akebakke, og det er en brakkerigg i bakken. Nå ber FAU på Tåsen og Korsvoll om mer sikring.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.01.2021 kl 08:34

TÅSEN: Nordre Aker Budstikke har fått kjennskap til et brev FAU på Tåsen og Korsvoll skoler har sendt til Vann- og avløpsetaten 25. januar, i forbindelse med brakkeriggen som er satt opp i Havnabakken.

Det er arbeider med vannrørene i området.

Havnabakken er en populær akebakke, og FAU-ene vil ha mer sikring mot riggen:

«Vi henvender oss på vegne av Foreldrenes Arbeidsutvalg (FAU) ved Tåsen og Korsvoll skoler, som er nærskolene til akebakken i Havnabakken.

Havnabakken har i alle år vært et populært samlingssted. Når snøen kommer, samles både barn og voksne for å ake i bakken. I uken er bakken hyppig brukt av både AKS og skoler i nærområdet.


I år er det av hensyn til arbeid på vannledninger satt opp en brakkerigg midt i bakken. Vi har forståelse for at nødvendig arbeid må gjøres, men vi har dessverre ikke like stor forståelse for at brakkene måtte plasseres slik de nå står. Vi har enda mindre forståelse for hvorfor det ikke er satt opp skikkelig sikring rundt brakkeriggen for å forhindre ulykker.»

Dette bildet er tatt i begynnelsen av januar. Foto: Arkiv Nordre Aker Budstikke/Kristin Tufte Haga

De viser til plastgjerderene («alpingjerder») som er satt opp som sikkerhet for akende:

«Disse ser vi at blir kjørt rett ned; barna sikter seg til og med noen ganger inn mot gjerdet for å komme under det.

I Nordre Aker Budstikke den 12. november 2020 hevdet Vann- og avløpsetaten til at de setter sikkerheten til brukerne av friområdet og anleggsarbeiderne i høysetet. Vi ber på bakgrunn av dette om bedre sikring av brakkeriggene, metallgjerdene og fundamentet under dette, før det skjer en alvorlig ulykke.


Vårt ønske er først og fremst at riggen kan settes på langs, slik at den ikke dekker halve akebakkens bredde. Dette ser vi at kan være utfordrende å få til. Uansett bør det settes opp tykke polstringsmatter på oversiden av brakkeriggen og stålgjerdene, samt et gjerde som barna og ungdommene i full fart ikke kjører ned eller setter seg fast i.»

Nordre Aker Budstikke følger saken.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...