Nordre Aker Budstikke

For en fotballfest! Det kokte på Oslos tak

Masse folk, god fotball, og høy temperatur: Det ble en nervepirrende kamp mellom de to naboklubbene! Men til slutt var det Skeid som sikret cup-avansementet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 22.05.2019 kl 22:18

2. runde i cupen. KJELSÅS-SKEID 3-4 (etter ekstraomganger)

KJELSÅS: Stor spenning før dommeren blåste i gang cup-kampen mellom naboene Kjelsås og Skeid, onsdag 22. mai, på Grefsen Stadion. På tribunen og rundt banen fulgte like under 1000 tilskuere kampen – og de skapte stor stemning fra start!

Skeid debuterte i OBOS-ligaen denne sesongen. Kjelsås klarte seg greit i 2. divisjon i fjor, men ligger nå øverst på tabellen, med 14 poeng. 4 seire og to uavgjort. Siste kamp var borte mot Mjølner, der Kjelsås vant 3-1.

Nyopprykkede Skeid har vist seg frem i OBOS-ligaen, og ikke minst vist at de har noe der å gjøre, men har tapt de tre siste kampene. Sist ut borte mot Sandefjord, som ligger på en andreplass på tabellen. Skeid ligger nede på en 12. plass med åtte poeng etter åtte kamper.

Landslag

I startelleveren til Kjelsås var lokale Sturla Ottesen, som det samme dag ble kjent at han var en av de gode, unge fotballgutta som er plukket ut til landslagssamling og turnering for gutter 18 år, i Lisboa, i juni.


1. omgang

Kjelsås starter veldig friskt, og tar føringen på kampen. Hjemmelaget er mer på enn gjestene, og Kjelsås presser Skeid tilbake. Etter bare åtte minutter får Kjelsås betalt for innsatsen. En corner til hjemmelaget havner hos Kjelsås høye spiss Akinbola Olajide Akinyemi, som header inn 1-0 til hjemmelaget. Og det blir skikkelig liv i Kjelsås-leiren på tribunen.

Kampen har høy temperatur og tempo, også med mange tøffe dueller. Dessverre for Skeid må både Mesut Can og Stian Pettersen, viktige spillere for Skeid, ut med skader i løpet av 1. omgangen.

Skeid sliter med å komme til sjanser. Men fra en tam start for gjestene, så kommer de mer og mer med i kampen mot slutten av 1. omgang.


Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Kjelsås er nærmest flere mål, Idrissi kommer også til en god sjanse utover i 1. omgang. Men totalt sett så er det en sjansefattig omgang, men også med mye god fotball. Kjelsås leder fortjent 1-0 til pause.

2. omgang

Hva Skeid-trener Tom Nordlie sa til gutta i pausen vites ikke. Men i 2. omgang er det et helt annet Skeid-lag som er på banen og gutta fra Nordre Åsen trøkker skikkelig til.

Det går også bare noen få minutter ut i 2. omgang før Skeid får frispark rett utenfor 16. meteren. Ahmed el Amrani skrur den ballen vakkert over muren og inn der det alltid er ledig - 1-1 i 49. minutt. Nå blir det liv i Skeidoksene igjen også.

Foto: Karl Andreas Kjelstrup


Noen minutter etter scoringen er også Skeids David Tavakoli på gang på god sjanse, men over. Minutter senere er Tavakoli på igjen - og i tverrliggeren.

Utover i 2. omgang tar Kjelsås igjen initiativet i kampen. Men Skeid har ikke tenkt til å satse på ekstraomganger. Johnny Per Buduson viser frem en sterk avslutning foran Kjelsås-målet, og får headet ballen i mål - 2-1 til Skeid i 66. minutt.

Så er Kjelsås veldig uheldig. Skeid runder backen til Kjelsås og skyter, via Kjelsås-spiller - 3-1 til gjestene.

Men da alt begynner å se ganske mørkt ut for Kjelsås, så kriger Walid Chafouk Idrissi seg til et skudd foran Skeid-målet, og reduserer til 2-3 i 74. minutt. Ingenting er avgjort når det står igjen 20 minutter av kampen.

Foto: Karl Andreas Kjelstrup


Etter 76 minutter er det også nesten for Kjelsås-innbytter Sander Birkeland, som skyter like utenfor Skeid-målet.

Kjelsås fortsetter høyt press i sluttminuttene, Akinyemi kommer til flere sjanser, men lykkes ikke med utligning.

Men så får Kjelsås frispark, i 92. minutt på overtid. Ballen lempes inn, Skeid-keeper får ikke tak i ballen, og Kjelsås-kaptein Magnus Aasarød får tuppa ballen i mål - 3-3. Det eksploderer blant kjelsåsfansen - det koker på Grefsen Stadion.

Dommeren blåser av ordinær tid sekunder etter scoringen, og det går mot ekstraomganger. For en kamp så langt!

Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Ekstraomganger

Så er ekstraomgangene i gang. Og etter bare et par minutter finter Skeids Budoson seg rundt i forsvaret til Kjelsås, men ramler. Straffe mener dommeren, men den avgjørelsen er ikke alle kjelsåssupporterne eller spillerne enige i.

Tavakoli skyter, Kjelsås-keeper Erik Sleipnes Sivertsen redder, men så setter Sander Flåte returen - 4-3 til Skeid, i 94. minutt.

I det 95. minutt ramler Akinyemi foran Skeid-målet, og Kjelsås-spillerne roper på straffe. Nei, sier dommeren, til store Kjelsås-protester.

2. ekstraomgang starter dramatisk som forrige, Kjelsås' Glenn Mjelde Håberg får gult kort etter reaksjoner mot Skeid-spiller etter takling. To gule blir rødt. Kjelsås må spille resten av kampen med 10 mann.

Kjelsås kom til flest sjanser i ekstraomgangene, men Skeid la seg også litt tilbake. Det er mange tunge bein på banen på begge lag, og Skeid vinner kampen 4-3.

For en spennende og innholdsrik cup-kamp mellom to nabolag, og hvor det blant annet ble delt ut 10 gule kort!

Fotball er moro, ikke minst i dag. De fremmøtte fikk virkelig valuta for inngangspengene på Grefsen Stadion.

Foto: Karl Andreas Kjelstrup

HER KAN DU SE ALLE FOTBALLDETALJER FRA KAMPEN PÅ FOTBALL.NO

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...