Nordre Aker Budstikke

– For en skuffelse for jentene, og hvor rigid går det an å være - Oslo Fotballkrets?

Frode Hellum, trener og fotballpappa for Kjelsås jenter 13 år. Foto: NORDRE AKER BUDSTIKKE

– Dette var «Jentefotballens dag», og så skal det være så veldig vanskelig å få flyttet en kamp noen hundre meter? Sier fotballtreneren. Mens fotballkretsen viser til regler - uten unntak.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 15.10.2018 kl 19:36

KJELSÅS: Lørdag var det stor fotballfest og mye moro på Grefsen Stadion - hjemmebanen til Kjelsås Fotball. Det var igjen klart for «Jentefotballens dag», med mange ivrige små, halvstore og engasjerte foreldre og andre på banen og rundt banen.

Små og store i skjønn forening på Grefsen Stadion, lørdag 13. oktober 2018. Foto: GRO SUKKESTAD

Samme dag, og som en fin avslutning og ramme rundt «Jentefotballens dag», skulle også Kjelsås og Skeid jenter 13 år spille naboderby på Grefsen Stadion. Men i følge vanlig serieoppsett, skulle de egentlig spille på Kjelsås andre bane, på Myrerjordet som ligger noen få hundre meter unna.

Men i anledning «Jentefotballens dag», så ønsket Kjelsås at disse to jentelagene i stedet kunne spille på Grefsen Stadion. Til mange publikummere, og også for alle de yngre jentene som feiret «Jentefotballens dag», på Kjelsås. Fotballtrener for Kjelsås jenter 13 år forteller videre at Skeid også synes at dette var en god ide. Det er noen få hundre meter mellom de to banene.

Kjelsås jentefotballdag gikk av stabelen lørdag 13. oktober. Foto: NORDRE AKER BUDSTIKKE

Fikk nei

Men å få lov til å spille på en annen hjemmebane, enn den planlagte - det var ikke lett.

– Siste post på «Jentefotballens dag» på Kjelsås var som nevnt dette naboderbyet mellom Kjelsås og Skeid-jentene. Vi trodde jo at dette var null problem, tidligere i uka sendte vi en mail til Oslo Fotballkrets ved baneansvarlig, for å informere om at begge lagene var enige om å flytte kampen noen hundre meter unna. Vi hadde også sendt melding til dommeren, som ikke var negativ til dette i det hele tatt, forteller fotballtrener Frode Hellum i Kjelsås Fotball.

Endelig skulle jentene på 13 år få masse publikum på sidelinjen. Så kom svaret fra Oslo Fotballkrets - og det var negativt.

– For en skuffelse for jentene, og hvor rigid går det an å være - Oslo Fotballkrets? Grunnen til at kretsansvarlig sa nei til å flytte kampen noen hundre meter, er fordi Grefsen Stadion ikke ligger inne i kretsens oversikt som nierbane - jentene på 13 år spiller jo nier. Men niermål finnes også på Grefsen Stadion, og vi var i gang med å måle opp og markere til nierbane, sier Hellum.


Fra dagen for jentene og jentefotball på Grefsen Stadion, lørdag 13. oktober 2018. Foto: GRO SUKKESTAD

Han fikk også etterhvert beskjed av dommeren at han var blitt kontaktet av kretsen, og fått beskjed om at kampen måtte spilles der den opprinnelig var satt opp - altså på Myrerjordet.

– Dette er bare trist, dumt og sjokkerende. Her jobber vi hundrevis av frivillige foreldre på dugnad og gratis, og som bare vil det beste for barna våre i idretten. Vi fikk også beskjed av baneansvarlig at det ville få konsekvenser hvis vi ikke spilte kampen på Myrerjordet.

Hellum forteller at kampen gikk med få tilskuere på Myrerjordet, det ble 0-0, og Skeid er seriemestere:

– Vi spilte der også av hensyn til dommeren. Men gratulerer til nabojentene Skeid som seriemestere, Kjelsås-jentene på en flott 2. plass. Men vi har alle lært noe nytt om Oslo Fotballkrets nå, og vi er mange som er veldig skuffet over null smidighet fra kretsens side!


Kjelsås og Skeids jenter 13 år er naboer og kjenner hverandre godt, Skeid er seriemestere etter kampen lørdag, som nok mange håpet på at skulle bli spilt på Grefsen Stadion og foran mye publikum. Foto: NORDRE AKER BUDSTIKKE

Skeid-trener Kristian Berre reagerer også på at ikke kretsen kunne tillate at naboderbyet ble spilt på en banen noen hundre meter unna:

– Vi jubler over at Skeid jenter 13 år er seriemestere, og Kjelsås-jenter på en 2. plass. Dette til tross for at Oslo Fotballkrets ødela planen om fotballfest på Grefsen Stadion, da de nektet å si ja til å flytte kampen dit, skriver Berre i en mail til lokalavisa.

Oslo Fotballkrets

Oslo Fotballkrets ved daglig leder Tore Jarl Bråteng, svarer følgende:

– Jeg kan forstå at treneren er skuffet, og tenker som han gjør. Men dette handler ikke om å være rigid, det er slik reglene er, uansett om det er jenter 13 år eller senior-lag. Vi administrerer mer enn 32000 kamper som involverer rundt 4000 lag hver sesong. Det omberammes innenfor dette volumet mange kamper hver sesong. For å kunne håndtere dette, og ivareta likebehandling må vi ha fastsatte retningslinjer og frister.


Bråteng fortsetter:

– Vi kan ikke skjønnsmessig behandle hvert enkelt lag og klubb ved for eksempel omberamming, vi må følge de samme regler og retningslinjer, uten unntak, i alle saker. Dersom kamper ikke spilles som oppsatt, kan det få konsekvenser, som blant annet fratrekk i poeng for laget.

Må endre banedisponeringen i systemet til Oslo Fotballkrets

Han viser videre til at Kjelsås Fotball i utgangspunktet ikke har ønsket å ha fast nierfotball-kamper på stadionbanen:

– Omberamming krever tilgjengelig bane. Det er klubbene selv som informerer oss hvordan de forskjellige banene skal disponeres i sesongen i forhold til ulike spillformer på de enkelte banene. Kjelsås har ikke ønsket nierkamper på Grefsen stadion. Det har vært ønsker om omberammelse av nierkamper til Grefsen Stadion i regi av Kjelsås Fotball denne sesongen, som vi har vært tvunget til å avvise da klubben selv har tatt beslutningen om at det ikke skal spilles slike kamper på denne banen. Disse sakene har ikke ført til en endring av banedisponering fra klubbens side.

Bråteng sier videre at hvis klubben i forkant selv hadde bedt om endring av banebruk, så hadde det vært mulig med nierfotball på stadion på lørdag:

– I dette tilfellet har fotballkretsen handlet ut fra de rammene den har; hadde klubben bedt kretsen om å endre i banedisponeringen, slik at den åpnet for nierkamper, og omberammingen basert på det ble gjennomført innen fristen hadde kampen kunne blitt spilt slik lagene ønsket.

Vi har forståelse for at flere ble skuffet når gjennomføringen ikke ble slik de ønsket, men ber samtidig om forståelse for vår rolle og vår håndtering.

Omberammingsregler

Han viser ellers til reglene på nettsiden til Oslo Fotballkrets om omberamming:

«Laget som ønsker en kamp utsatt må sende inn elektronisk skjema senest
kl. 15.00 siste virkedag før opprinnelig kampdato. Ønskes kampen spilt før opprinnelig oppsatt, må skjemaet sendes senest kl. 15.00 siste virkedag før fremskutt kampdato.»

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...