Nordre Aker Budstikke

Det triste ble også til noe bra:

– For et nabolag!

Carina Vasquez og familien er glad i skilpadder. Nå håper de noen finner Mumrikken, som fortsatt er på rømmen. Her med en av familiens andre skilpadder. Foto: Privat

Det har vært lett og lett etter Mumrikken, og det er fortsatt håp om at han kommer til rette. Men midt oppi det triste, så ble det til noe bra også.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

TÅSEN: Det er titt og ofte leteaksjoner etter katter, hunder og andre dyr. Men kanskje ikke så ofte etter bortkomne skilpadder. Skilpadder hører under reptiler, og man skulle kanskje tro at de ikke kommer seg så langt av gårde.

– Tro det eller ei, Mumrikken er ganske rask, man tror kanskje ikke at skilpadder er så raske, men han går ganske fort, sier eier Carina Vasquez fra Tåsen.

Og skilpadden Mumrikken er fortsatt borte. 23. juli la Carina ut melding i nabolagets Facebook-gruppe om at han var rømt fra hagen deres, i Maridalsveien 282.

«Han er cirka 15 - 20 centimeter og veier rundt 600 gram. Dypt savnet. Håper noen finner han,» skrev blant annet Carina.

Tåsen-kvinnen og familien var da på ferie på Sørlandet, og det var skilpaddepasseren som meldte om at det var skjedd en rømning fra buret i hagen, der det i alt var tre skilpadder. Egentlig rømte to av dem, men den ene ble funnet igjen ganske raskt.


– De har vært i utebur når temperaturen tillater det, og det har ikke vært i nærheten av en rømming, hverken ved å klatre eller grave seg ut. Vi kom hjem fra ferie dagen etter at dette skjedde. Jeg har lagt ut meldinger om forsvinningen overalt på sosiale medier, hengt opp plakater, ringt til veterinærer og så videre. Men Mumrikken er fortsatt borte, sier Carina.

Hun vil gjerne rose nabolaget:

– Naboen jeg tok kontakt med ringte rundt, flere av naboene dro også ut for å lete – små og store. Det var et helt utrolig engasjement, for et nabolag! Det er så rørende og vi er så takknemlige. Jeg har jo også fått nye venner og blitt kjent i nabolaget, som følge av at Mumrikken forsvant.

Går så lenge det er varmt

Og fortsatt letes det etter Mumrikken, forteller Carina.

– Det er jo en skilpaddes drøm å være på rømmen rundt i de grønne hagene på Tåsen, de spiser jo grønt. Så lenge det er varmt så er det håp om at han er i live et eller annet sted ute. Skilpadder kan nok klare seg en stund, men klart at hunder eller store fugler kan gjøre stor skade. Kanskje har noen også funnet ham? Når det blir kaldere så går det ikke lenger. Skilpaddene ligger forresten i dvale om vinteren, i temperatur på noen plussgrader, forteller Carina.

Fikk ny skilpadde

Det er en stund siden 23. juli nå. Men for rundt en og en halv uke siden fikk Carina en telefon:

– Det var en dame som søkte nytt hjem til familiens skilpadde. Hun kom og leverte den, en fin gresk landskilpadde! Det er helt rørende hvor mange snille og gode folk som bor i Oslo. Vi er så glade for vårt nye familiemedlem. Skilpadder er veldig fine og koselige dyr, de får ned pulsen på oss mennesker, mener Carina, og fortsetter:

– De sanser også kanskje mer enn vi tror? Og så lever de veldig, veldig lenge. Det er vel også en viss rullering på skilpaddene - de overlever jo fort eieren. Nå har vi to hunner og en hann, kanskje blir det enda flere med tiden?

Og kanskje kommer Mumrikken også hjem etterhvert? Har du tips i saken - ta kontakt med Carina på telefon 40467725, eller send en e-post til med Nordre Aker Budstikke.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...