Nordre Aker Budstikke

– Vi håper dette bringer litt lykke!

Mathilde, Nanna, Ivo, Jens og Alva håper dugnaden kan bli en tradisjon på skolen. Foto: Tiril Haga

Morellbakken ungdomsskole vil gjøre en forskjell.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 17.12.2020 kl 22:00

GREFSEN: I forrige uke bestemte elevrådet på Morellbakken ungdomsskole, i samarbeid med FAU, om at de skulle dra i gang en «Usynlig venn»-dugnad. Dugnaden handler om å gi en julegave til en «usynlig venn», som er barn og ungdom i Oslo, og som lever under fattigdomsgrensen. Eller gi til familier som sliter økonomisk som følge av pandemien.

Onsdag denne uken var 18 store pappesker fylt opp med gaver fra elever og ansatte. Gaven trengte ikke å være ubrukt, men hel og i god stand:

– Julen er en tid for glede og samhold. Likevel vet vi at det ikke er en selvfølge for alle. Vi lever i en annerledes verden nå og det har vært et tungt år. For mange familier er julen ekstra tøff nettopp dette året. Trist, men sant. Det er mange foreldre som har store kvaler for jula i år, hvor det ikke er rom for utskeielser eller store gaver, forteller foreldrerepresentant bak dugnaden, Christel Stub.

Julegavene leveres til Blå Kors to avdelinger for barn, Barnas stasjon og Blå Kors Ung, i tillegg til Kirkens Bymisjon. Selv med kort varsel, så fortelles det at ungdommene og foreldrene tok dugnaden godt imot.

Jens og Alva ved Morellbakken ungdomsskole håper gavene deres kan bringe glede til andre familier. Foto: Tiril Haga

En årlig tradisjon?

Elevene ved Morellbakken ungdomsskole er glad skolen tok initiativet.

– Det er alltid fint å gi en slik gave, men jeg tenker det er ekstra fint i år på grunn av hvordan koronaen har herjet. Vi i Nordre Aker har det generelt ganske bra økonomisk, og vi kan gjøre disse små tingene som kan bety veldig mye for andre. Jeg synes det burde bli en årlig tradisjon, mener Jens fra 10A.

– Vi håper dette bringer litt lykke, legger Ivo fra 9B til.

Noen av tingene de har pakket inn er bøker, puslespill, sjokolade og lekedinosaur.


– Jeg tror familiene som mottar dette vil sette stor pris på det. Også er det veldig bra at skolen startet denne dugnaden, som også minner oss på at man kan hjelpe andre på denne måten og, sier Alva fra 10D.

Mathilde fra 9E har gitt gave til en «usynlig» venn tidligere, da hun gikk i barnehagen.

– Det er en liten glede for oss også, og vite at vi kanskje har bidratt til en bedre jul for andre?

Lærer og ansvarlig for elevrådet, Ingvild Røyneberg, håper dugnaden også får ungdommen til å få perspektiv på egne liv.

– Vi håper på en smitteeffekt og at flere skoler, eller mennesker, vil gjøre det samme, legger hun til.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...